Misstänkt i Albin-mordet släppt

Publicerad

18-åringen som anhölls misstänkt för medhjälp till mordet på 16-årige Albin i Halmstads häktas inte.

I går kväll släpptes han efter nya förhör.

– Åklagaren gjorde bedömningen att det inte fanns tillräckliga skäl för att begära honom häktad, säger Cecilia Bergsten, tillförordnad chef för polisens grova brott-grupp i Halland.

I knappt två år har polisen sökt efter 16-årige Albins mördare i Halmstad. För några dagar sedan kunde man dock anhålla en 18-åring misstänkt för medhjälp till det uppmärksammade ungdomsmordet.

Efter förhör släpptes 18-åringen dock på fri fot på torsdagskvällen.

– Det är helt enkelt så att åklagaren bedömt att misstankarna inte är tillräckligt starka och bevisningen inte tillräckligt bra, säger Cecilia Bergsten.

Vad innebär det för utredningen?

– Det innebär att vi kommer att fortsätta och vidta andra åtgärder. Vi kommer att hålla fler förhör. Men med vilka och varför kan jag inte precisera.

Innebär det här att misstankarna mot honom är strukna?

– Formellt sett är han fortfarande misstänkt. Men det kan komma att förändras och det troliga är att det kommer att förändras. Men det är lite för tidigt att säga. Det är en bedömning som åklagaren kommer att göra.

Har förhören med honom gett er något att gå vidare med?

– Vi har blivit lite klokare och fått fler detaljer men utöver kan så kan jag inte kommentera det närmare, säger Cecilia Bergsten.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida