Maskerade pistolmän misshandlade offer

Publicerad

Två personer utsattes under onsdagskvällen för ett rån i Malmö.

De två gärningsmännen var maskerade och hotade offren med ett pistolliknande föremål.

– De skadades under rånet, en person är född till sjukhus, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

De två rånarna jagas nu av flera polispatruller.

Polisen larmades strax efter klockan 20. Enligt larmet hade två personer då utsatts för ett rån i södra Malmö. Gärningsmännen ska ha hotat de två med ett pistolliknande föremål.

– De två personerna har varit i sällskap med varandra. Gärningsmännen var maskerade, säger Kim Hild.

Efter rånet ska de två gärningsmännen ha avvikit från platsen. Med sig fick de en mobil och en plånbok. De två offren, varav den ena är i 20-årsåldern, ska ha misshandlats i samband med rånet. En av de två ska enligt polisen ha fått föras till sjukhus med ambulans.

Hur händelsen ska komma att rubriceras är inte bestämt.

– Vi har inte riktigt landat i det ännu, vi får höra vad målsägande har att säga först, säger Kim Hild.

Ingen misstänkt är gripen men de två gärningsmännen söks nu av flera polispatruller.

Framåt midnatt ändrade polisen brottsrubriceringen till rån och försök till rån – eftersom allt stöldgodset tillhörde den ene av de båda offren.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida