Man sköts i huvudet
i Malmö - till sjukhus

Publicerad

En 31-årig man har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö.

Enligt polisen sköts han med två skott, i huvudet och i magen.

– Utgången är oviss, säger Andy Roberts, yttre polisbefäl på platsen.

Klockan 14.44 fick Skånepolisen larm om en skottlossning på Bergsgatan vid Möllevångstorget i centrala Malmö.

Flera polispatruller skickades till platsen.

Enligt Andy Roberts, yttre polisbefäl på platsen, träffades mannen av två skott.

– En 31-årig man är förd till sjukhus skjuten i ansikte och buk. Utgången är oviss, säger han.

"Massvis med vittnesmål"

Polisen söker efter en mörklädd gärningsman som flydde platsen mot Kristianstadsgatan och Norra skolgatan.

– Vi har massvis med vittnesmål och vi har ett bra signalement på honom. Någon har till och med tagit bilder, säger Andy Roberts.

"Låg blodig"

Enligt vittnesuppgifter avlossades fem skott.

Moa Skimutis gick ut på Bergsgatan precis efter händelsen där flera personer samlats.

– Jag såg en man som låg blodig utanför restaurang Möllan, säger hon.

Ingen person är gripen för

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida