Mannen motionerade på gymmet när han troligtvis fick en blodpropp och slungades av bandet in i väggen. Foto: Serghei Starus
Mannen motionerade på gymmet när han troligtvis fick en blodpropp och slungades av bandet in i väggen. Foto: Serghei Starus

Man skadad på gym – slungades av löpband

Publicerad

En yngre man skadades på söndagsförmiddagen medan han motionerade på ett gym i Köpenhamnsområdet. Mannen slungades av ett löpband, rakt in i väggen, skriver tidningen BT.

Händelsen inträffade på gymmet Fitness.dk i Vallensbæk Strand i den sydvästra delen av Köpenhamn.

En man som bara beskrivs som "yngre än 40 år" motionerade på ett löpband när han plötsligt slungades av och for med huvudet före in i väggen. Slumpen gjorde att han omedelbart kunde få vård.

– Två sjuksköterskor som var där rusade fram till honom och gav första hjälpen med hjärtmassage, säger ett vittne till BT.

Polisen i västra Köpenhamn bekräftar händelsen för tidningen.

– Det gavs kvalificerad hjälp på plats. Mannen var inte vid medvetande när han fördes till sjukhus, säger vakthavande.

Tros ha drabbats av en blodpropp

Mannen tros ha drabbats av en blodpropp i hjärtat. Till all lycka kunde han räddas på sjukhuset.

Christian Raum marknadsansvarig på Fitness.dk, säger till BT att sköterskorna som skyndade till hade god nytta av hjärtstartaren som finns på gymmet.

I en tidigare version av nyheten hade polisen gett BT uppgiften att mannen avlidit. Polisen uppger att det berodde på ett missförstånd i kontakten mellan polis och sjukhus.

 

RÄTTELSE: I en tidigare version av denna text uppgavs med hänvisning till tidningen BT att mannen enligt dansk polis hade avlidit. Senare framkom uppgifter på att han var skadad och förd till sjukhus.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida