Man död i knivdåd – 45-åring har häktats

Publicerad

Den 56-årige mannen knivskars så illa i sin lägenhet i Limhamn att han senare dog på sjukhus.

Under tisdagen häktades en 45-åring misstänkt för dådet.

Åklagaren hävdar att det är tal om mord – men tingsrätten öppnar för rubriceringen dråp.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för i vart fall dråp, säger chefsrådmannen Lennart Strinäs till Sydsvenskan.

Under fredagseftermiddagen larmades polisen till bostaden i Limhamn. En privatperson hade då hittat den svårt knivskurne 56-åringen i trappuppgången.

Den svårt skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare till följd av sina skador.

Redan i samband med att polis kom till brottplatsen kunde en 45-årig man gripas misstänkt för knivhuggningen.

Under tisdagen ställdes 45-åringen inför häktningsdomare vid Malmö tingsrätt. Förhandlingen hölls, enligt Sydsvenskan, bakom stängda dörrar.

Beslut om rättspsykiatrisk undersökning

Åklagaren ville att 45-åringen skulle häktas för mord, men tingsrätten valde i stället rubriceringen dråp.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för i vart fall dråp, säger chefsrådman Lennart Strinäs som var rättens ordförande under förhandlingen till tidningen.

Tingsrätten beslutade också att 45-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är okänt. Försvarsadvokat Douglas Norking vill inte lämna någon kommentar till Sydsvenkan.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida