Så här glad blev Lena Alebo när hon fick veta att hon är årets rosdrottning. Kort därefter fick hon en vacker roskrans på huvudet. Foto: Mia Gröndahl
Så här glad blev Lena Alebo när hon fick veta att hon är årets rosdrottning. Kort därefter fick hon en vacker roskrans på huvudet.  Foto: Mia Gröndahl

Lena, 55, är rosornas drottning på Österlen

Publicerad

Museichefen Lena Alebo, 55, är Österlens rosdrottning. Här kröns hon av Carl Piper.

Till vardags är Lena Alebo chef på Österlens museum i Simrishamn. Nu har hon ytterligare en titel - rosdrottning. Det är Ystads Allehandas läsare som har röstat fram Lena Alebo som årets rosdrottning på Österlen. Så här motiverade en tidningsläsare sitt val:

"Lena Alebo på Österlens museum är en fantastisk människa. Hon är museet. Hon lever med det dygnet runt. Lena är engagerad, nytänkande, och har massor med fantastiska idéer. Hon är alltid vänlig mot sina medmänniskor och ödmjuk som människa. Lena är en värdig rosdrottning."

Stor rosfest

Rosfesten på Österlen är ett årligt evenemang av Österlens Kulturhistoriska Rosor i samarbete med Simrishamns kommun, Simrishamns Köpmannaförening, Svenska Kyrkan och Ystads Allehanda. Förutom korning av en rosdrottning innehåller festen rosförsäljning, hjälp att få veta namn på sin favoritros och tävlingen "Österlens vackraste ros".

Johanna Darnéus
Johanna Darnéus

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag