En bil inne på bensinstationen började brinna och räddningstjänsten bedömde att det fanns risk för explosion. Foto: Göran Johansson
En bil inne på bensinstationen började brinna och räddningstjänsten bedömde att det fanns risk för explosion. Foto: Göran Johansson

Larm om brand i bensinstation

Publicerad

KALMAR. Sent på lördagskvällen kom larm om en brand på en bensinstation i Trekanten i Kalmar.

Polisen spärrade av ett stort område säkerhetsavstånd på 200 meter från brandplatsen.

– Det är på grund av explosionsrisk, säger Percy Nilsson, vakthavande befäl vid polisen Kalmar län.

 

Larmet om branden kom till polisen 22.56 på lördagskvällen.

– Det brinner i en bil inuti en verkstadsbyggnad, uppgav Juha Vierola vid räddningstjänsten i Kalmar.

I verkstaden finns flera gasflaskor vilket gör att det bedöms finnas en explosionsrisk. Med anledning av detta har bland annat all trafik på närliggande vägar stoppats för trafik.

Räddningstjänsten jobbade intensivt med att försöka lokalisera gasflaskorna och mäta temperaturen. Ungefär 15 brandmän arbetade på plats med branden. Bland annat användes en vattenkanon för att släcka elden och kyla ner den brandhärjade lokalen.

Vid 00.30-tiden uppgav polisen att branden i princip var släckt, men att osäkerheten kring gasflaskorna kvarstod.

– Avspärrningarna kring platsen kommer därför att vara kvar ett antal timmar, förklarar vakthavande befälet Percy Nilsson.

 

 

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida