"Jag tyckte bara det var kul. Jag blev absolut inte sur över att bli tagen för en misstänkt typ, det är bra att folk är uppmärksamma.", säger Dino Domazet efter den komiska inläggsväxlingen. Foto: Privat
"Jag tyckte bara det var kul. Jag blev absolut inte sur över att bli tagen för en misstänkt typ, det är bra att folk är uppmärksamma.", säger Dino Domazet efter den komiska inläggsväxlingen.  Foto: Privat
Kvinnans varning på Facebook. Foto: Skärmdump
Kvinnans varning på Facebook. Foto: Skärmdump
Dino Domazets svar på varningen. Foto: Skärmdump
Dino Domazets svar på varningen. Foto: Skärmdump
Dino Domazets svar på varningen. Foto: Skärmdump
Dino Domazets svar på varningen. Foto: Skärmdump
Dino Domazet. Foto: Privat
Dino Domazet. Foto: Privat

Kvinnans varning för 'mystiskt' klädde Dino

Publicerad

När kvinnan fick se en mystisk man köra fram och tillbaka med en huva dragen över huvudet blev hon misstänksam och slog larm på en lokal Facebooksida.

Men under huvan satt den ofarlige, och frukostsugne, Dino Domazet.

Nu hyllas hans svar på inlägget i sociala medier.

– Det är bra att folk är vaksamma. Men huvan är en del av min image, säger han.

Det var när Dino Domazet, 21, i Tollarp var på väg för att plocka upp en barndomskompis för att äta frukost som han iakttogs av kompisens granne. Grannen hade fattat misstankar.

"Någon grå bil kör fram och tillbaka på elseväg. Förare iklädd uppdragen Hood luva. Jag har regnummret!" larmade grannen strax efteråt på Tollarps Facebooksida.

Dino Domazet själv såg snabbt meddelandet.

– Vi var på väg till ett kafé för att äta frukost när min kompis såg det. Vi tyckte det var kul och garvade allihop. Sen tänkte vi att vi skulle göra något roligt som svar, säger Dino Domazet.

Svarade med humor

Svaret blev en selfie med uppmaningen att det inte var någon fara på taket:

"Jag är inte farlig, hoodluvan ingår i min image. Tack :)".

– Jag tyckte bara det var kul. Jag blev absolut inte sur över att bli tagen för en misstänkt typ, det är bra att folk är uppmärksamma. Det har varit en del inbrott och så här under senaste tiden.

Tollarps Facebooksida, där konversationen postades, är välbesökt i byn.

– Där postas allt mellan himmel och jord. Nu har det varit mycket om att det är mycket hundskit på trottoarerna. Men det här har blivit riktigt uppmärksammat.

Gillar uppmärksamhet

Och uppmärksamhet är inget som Dino Domazet har några större problem med.

– Nej det är bara kul. Jag gillar det. Jag har till och med sökt till Paradise hotel så jag hoppas att det blir mer uppmärksamhet, säger Dino Domazet.

Och huvan lär han dra upp även fortsättningsvis.

– Ja den blir kvar. Det är en del av mig kan man säga.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida