Polisen tog upp jakten på förarna och fick till slut stopp på bilen med hjälp av spikmatta. Bilen är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Roger Vikström
Polisen tog upp jakten på förarna och fick till slut stopp på bilen med hjälp av spikmatta. Bilen är tagen vid ett tidigare tillfälle.  Foto: Roger Vikström

Intensiv biljakt i natt – Polis la ut spikmatta

Publicerad

Föraren av bilen vägrade stanna när polisen ville kontrollera fordonet och drog i väg ut på motorvägen.

Först sedan bilen fått punktering efter att ha kört över polisens spikmatta kunde bilen stoppas.

Föraren misstänks nu för drograttfylla och en rad andra brott, skriver polisen på sin hemsida.

Tidigt på lördagsmorgonen väckte en bil på Maratonvägen i Halmstad polisens intresse. Patrullen försökte stanna fordonet för kontroll men föraren valde att dra från platsen.

Polisen följde efter och jakten gick ut på E6 söderut utan att föraren visade minsta ansats till att stanna.

Båda misstänks för brott

Till slut lägger polisen ut en spikmatta på vägen, när föraren kör över får bilen punktering och både föraren och hans passagerare kan gripas.

Mannen som körde misstänks nu utöver drograttfylleri även för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken och för knarkinnehav. Han omhändertas därefter för fylla.

Även passageraren omhändertas för fylleri, han misstänks även för knarkinnehav och för påverkan av narkotika.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida