Hovrätten sänker straff i kopplerihärvan

Publicerad

När det visade sig att de två kvinnorna på tåget inte hade biljetter slog tågvärden larm till polisen.

Det var så kopplerihärvan uppdagades och två män dömdes.

På måndagen sänkte hovrätten straffen för båda två.

Det var i december som de båda männen, en 24-åring och en 31-åring, dömdes till 2,5 respektive två års fängelse för människohandel och medhjälp till människohandel. Domen överklagades och klockan 11 på måndagen meddelade hovrätten sin dom. Rätten sänker straffet för båda två. 24-åringen döms nu till två års fängelse för grovt koppleri och 31-åringen döms till tio månaders fängelse för koppleri.

Lurades till Sverige

Männen lurade de två rumänska kvinnorna till Sverige i somras och tvingade dem sedan att prostituera sig. Pengarna kvinnorna tjänade behöll männen själva,

Polisen kom kopplerihärvan på spåren tack vare en uppmärksam tågvärd. Kvinnorna satt på tåget från Helsingborg till Malmö - men utan pengar till biljetterna. Tågvärden anade att något inte stod rätt till och i stället för att kasta av kvinnorna från tåget kontaktade han polisen, vilket ledde till att männen senare kunde gripas, åtalas och dömas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag