Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Fräck datatjuv slog till på Kastrup

Publicerad

MALMÖ. Datatjuven slog till i går morse på Kastrup när ägaren var på väg till Costa Rica.

När han landat gick han direkt till ett internetcafé och kunde via ett program spåra sin stulna dator.

Mannen larmade polisen som inatt åkte till en adress Malmö och tog datorn.

Den 42-årige ägaren till datorn, värd 30 000 kronor, hade garderat sig mot tjuvar. Men det anade inte den kvinna och man som säger sig ha köpt datorn för några tusenlappar på Claesgatan i Malmö av en okänd man.

Två gripna

När 42-åringen satt på internetcaféet i Costa Rica kunde han till och med se kvinnan via datorns inbyggda kamera.

- Han skärmdumpar som han sedan skickade vidare till Malmöpolisen. På en av skärmbilderna såg man hur kvinnan fyllt i sitt namn, säger Anders Lindell vid Malmöpolisen.

42-åringen kunde även spåra var datorn befann sig och larmade polisen som åkte till adressen natten till i dag.

Kvinnan, som är 23 år gammal, är misstänkt för häleri tillsammans med en man.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag