UPPRIVEN OCH BESVIKEN. Jens C Hilner, som ofta jobbar för Kvällsposten, hade byggt upp en bra relation med ungdomsgängen i Rosengård. I natt slogs han ner när han arbetade i området. Foto: Ronny Johannesson
UPPRIVEN OCH BESVIKEN. Jens C Hilner, som ofta jobbar för Kvällsposten, hade byggt upp en bra relation med ungdomsgängen i Rosengård. I natt slogs han ner när han arbetade i området. Foto: Ronny Johannesson

Fotograf slogs ner i Rosengård

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Frilansfotografen Jens C Hilner misshandlades och rånades på sin videokamera i Rosengård i natt.
- Jag har byggt upp en bra kontakt med ungdomarna där ute de senaste månaderna - och så händer det här, säger han uppgivet.
Det var fortsatt oroligt i Rosengård i går kväll. För fjärde dygnet i rad sattes containrar, bildäck och stulna släp i brand av ungdomsgäng. Polis och räddningstjänst höll sig passiva för att inte riskera att utsättas för stenkastning.
Men fotografen Jens C Hilner, ofta anlitad av Kvällsposten, var som vanligt på plats för att skildra oroligheterna.
- Jag stod vid midnatt vid Shell-macken vid Ramels väg och både fotograferade och filmade de brinnande hyrsläpen, berättar han. Plötsligt såg jag någon som rusade mot mig och skrek högt. Jag trodde att den här killen bara ville testa mig, men han slog mig hårt i ansiktet och knuffade omkull mig på marken.

Vägrade släppa kameran

Medan Jens låg på marken blev han sparkad i sidan, samtidigt som gärningsmannen försökte slita åt sig hans kamera.
- Jag vägrade släppa min systemkamera, så jag höll krampaktigt fast i den. I stället lyckades den här killen slita åt sig min videokamera och sedan springa därifrån.
Jens gick fram till ungdomsgänget och bad dem skaffa tillbaka videokameran.

Hade en bra relation

- Jag bad dem visa mig den respekt som jag har visat dem de senaste tre månaderna, säger han. Och faktiskt så gick en kille i väg och lyckades få tillbaka kameran. Tyvärr ser den ganska skadad ut.
Jens C Hilner är både uppriven och besviken.
- Jag har lärt känna många av ungdomarna i Rosengård och tycker att vi har byggt upp en bra relation och en bra dialog med varandra. De vet att jag inte är ute efter att hänga ut dem.
- De flesta är bra killar och det var meningen att några av dem skulle ställa upp på en intervju de närmaste dagarna. Nu vet jag inte hur det blir. Just nu känns det om jag aldrig vill ut till Rosengård igen. Men efter en natts sömn kommer jag säkert att ändra mig. Det är viktigt att visa vad som händer där ute.

Öm och blåslagen

Jens är öm i ansiktet och lätt blåslagen efter misshandeln, men han klarade överfallet utan några allvarliga skador.
Misshandeln och stölden är polisanmäld.
- Tyvärr tror jag inte att jag kommer att kunna peka ut den skyldige. Allt gick så fort, säger han.
Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag