Polisen sökte under natten och morgonen efter kvinnan med flera helikoptrar. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Polisen sökte under natten och morgonen efter kvinnan med flera helikoptrar. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Till slut hittades kvinnan i en rivningsbyggnad. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE

Till slut hittades kvinnan i en rivningsbyggnad.

 Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Stor hjälte blev åttaåriga polishunden Qrux från Växjöpolisen. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Stor hjälte blev åttaåriga polishunden Qrux från Växjöpolisen. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Polisen var ute och sökte med helikopter. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE

Polisen var ute och sökte med helikopter.

 Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Det var i Ronnebytrakten som kvinnan försvann. Foto: GOOGLE MAPS

Det var i Ronnebytrakten som kvinnan försvann.

 Foto: GOOGLE MAPS

Försvunna kvinnan hittad i rivningskåk

Publicerad

Den 63-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan fredagskvällen har anträffats vid liv i Ronneby.

Kvinnan hittades vid 12-tiden på lördagen.

Stor hjälte blev åttaåriga polishunden Qrux från Växjöpolisen.

Den 63-åriga kvinnan anmäldes försvunnen klockan 21.20 på fredagskvällen och polisen satte omedelbart in en större sökinsats med 3-4 patruller.

Under natten förstärktes insatsen med polishelikopter utan att kvinnan hittades.

Klockan 11.51 på lördagen kom beskedet att kvinnan anträffats i en rivningsbyggnad i Påtorp i den södra delen av Ronneby.

– Kvinnan ska ha varit vid fysiskt god vigör, men fördes för säkerhets skull till sjukhus för kontroll, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Maken anmälde försvinnandet

Skälet till att kvinnan uppehöll sig i byggnaden och hur länge hon gjort det är inga uppgifter som polisen har för tillfället.

– Vi ska så klart prata med kvinnan och fråga vad som hänt. Men det är inga uppgifter vi går ut med, säger Calle Persson.

Den 63-åriga kvinnan ska ha sagt till sin man att hon tänkte gå ut en liten stund på fredagskvällen. Men när hon inte kom tillbaka anmälde han försvinnandet till polisen.

Flera polispatruller sökte inledningsvis i närområdet, i både hus och trädgårdar utan att kvinnan hittades. Under lördagsmorgonen fortsatte sökandet med 6-7 patruller, fyra polishundar och helikopter.

Vid 10-tiden på lördagen hade polisen kontakt med en orienteringsklubb som stod beredd att ställa upp och hjälpa till i sökandet.

Hittades i närheten av sin bostad

Men en timme senare kom alltså beskedet att en av polisens hundar - åttaårige schäferhunden Qrux med hundföraren Morgan Andersson från Växjö - hittad den försvunna 63-åriga kvinnan.

Hunden Qrux, som jobbat som polishund i sex år, hade bara arbetat i en timme innan det blev bingo i sökandet.

– Kvinnan anträffades i en rivningsfastighet 650 meter fågelvägen från sin bostad, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida