Förutom Eva Espinoza och barnen ingår även hunden Frankie i dealen. "Jag tror 'Frallan' hade dött av sorg om jag lämnat honom med maken, så han följer med", säger Eva. Foto: Privat
Förutom Eva Espinoza och barnen ingår även hunden Frankie i dealen. "Jag tror 'Frallan' hade dött av sorg om jag lämnat honom med maken, så han följer med", säger Eva.  Foto: Privat
Trebarnsmamman Eva Espinoza vill flytta ifrån sin exmake så fort det bara är möjligt. Nu letar hon en ny lägenhet genom Blocket-annonsen "3-4:a SÖKES omgående av x-fru". Foto: Skärmdump
Trebarnsmamman Eva Espinoza vill flytta ifrån sin exmake så fort det bara är möjligt. Nu letar hon en ny lägenhet genom Blocket-annonsen "3-4:a SÖKES omgående av x-fru". Foto: Skärmdump

Evas lustiga upptåg för att "fly" exmannen

Publicerad

Trebarnsmamman Eva Espinoza, 44, har tröttnat på att bo ihop med sin tidigare make.

I en annons på Blocket söker "x-frun", barnen och bulldoggen "Frallan" en ny lägenhet.

– Jag vet att man kommer väldigt långt med humor. Kan man få andra att skratta har man öppnat så många dörrar, säger Eva Espinoza.

Malmöbon Eva Espinoza vill inte bli galen av att bo ihop med sitt ex och behöver flytta. Så beskriver hon själv situationen i Blocket-annonsen "3-4:a SÖKES omgående av x-fru".

"Både barnen och jag går att ha i möblerade rum, men vi vill möblera själva", skriver hon och passar samtidigt på att berätta att bulldoggen Frankie är en del av dealen.

Eva Espinoza säger att annonsen är skriven med glimten i ögat.

– I dag måste man sticka ut på något sätt. Här handlar det ju mycket om igenkänning och humor. Redan i rubriken förstår folk vad det handlar om. De kan sätta sig in i situationen eftersom det inte är många som vill leva med sitt ex.

Badkar önskas

Eftersom hon tidigare jobbat med marknadsföring vet hon också hur mycket det kan betyda att våga bjuda på sig själv.

– Humor är min styrka – även när det är jobbigt. Och tycker folk att det är roligt är det mycket större chans att de väljer att dela, säger Eva Espinoza.

Det mesta är av intresse, även om det finns vissa önskemål på det nya boendet.

"Jag och barnen vill helst ha badkar. Frallan struntar i vilket."

Än så länge har Blocket-annonsen, som lades ut under fredagen, inte gett någon utdelning, men Eva Espinoza söker också på andra håll med liknande annonser.

– Jag söker för fullt men det är svårt eftersom det är en sådan bostadsbrist. Men jag tar en dag i taget. Förr eller senare kommer jag ju att hitta något, säger hon.

Och vad tycker "x-mannen" om annonsen?

Han tycker att det var helt okej och skrattade åt annonsen. Vi är vänner trots skilsmässan. Men han säger inte nej till att bli av med mig och inte jag att bli av med honom, säger Eva Espinoza och skrattar.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida