Casper El-Kaissi Östlöv under förhandlingen i hovrätten. Han misshandlade sin ex-flickvän Emma, 20, brutalt på ett fält utanför Kristianstad. Foto: Ulf Ryd och Privat
Casper El-Kaissi Östlöv under förhandlingen i hovrätten. Han misshandlade sin ex-flickvän Emma, 20, brutalt på ett fält utanför Kristianstad. Foto: Ulf Ryd och Privat

Emmas pappa: Ett lägre straff vore en skandal

Publicerad
Uppdaterad
Casper El-Kaissi Östlöv, 21, får stanna i häktet tills domen kommer.
Han talade själv inför domstolen på sista rättegångsdagen - men han mötte aldrig åhörarnas blickar.
- Det må så vara att min klient är en vidrig person. Men även en vidrig person har rätt till en "fair trial". Det får inte skymma vår sikt som jurister, sa hans advokat Leif Silbersky.
Casper El-Kaissi Östlöv dömdes till tolv års fängelse i tingsrätten för bland annat mordförsök på sin ex-flickvän Emma.
I dag avslutades rättegången i hovrätten mot honom.

Hade rakat av håret

Han var klädd i kriminalvårdens gröna t-shirt vid förhandlingarna. Han hade magrat och rakat av både håret och skägget, enligt Lena Olsson, Kvällspostens reporter på plats.
- Caspers föräldrar satt på läktaren och föll i gråt när han pratade, säger Lena Olsson.
El-Kaissi Östlöv tittade ner i bordet hela rättegången, förutom när han själv pratade. Enligt Lena Olsson fäste han blicken på domaren.
- Hade jag kunnat gå tillbaka och göra det ogjort så hade jag gjort det. Jag kommer aldrig att utsätta en annan person för skada, det har jag lovat mig själv, sa Casper El-Kaissi Östlöv i sitt anförande till hovrätten.

"En vidrig person"

Försvarsadvokaten Leif Silbersky anser inte att Casper El-Kaissi Östlöv ska dömas för alla brott han åtalas för. Silbersky menar att bevisen inte håller för att fälla hans klient för våldtäkt och människorov.
- Det må så vara att min klient är en vidrig person. Men även en vidrig person har rätt till en "fair trial". Det får inte skymma vår sikt som jurister, sa Silbersky i sin slutplädering.
Men åklagaren Pär Andersson kontrade:
- Självklart tycker jag också att han ska få en ”fair trail”, det har han fått både i tingsrätten och hovrätten, sa han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag