Buss kraschade
rakt in i byggnad

Publicerad

En buss har kraschat rakt in i Cirkusbyggnaden i centrala Köpenhamn.

Ingen ska ha skadats i olyckan, som ändå orsakar stort pådrag.

– Vi ska säkra att byggnaden är stabil och att det inte är risk för sammanstörtning när bussen tas bort, säger operationschefen på Hovedstadens beredskap till Ekstrabladet.

Olyckan har skett på Jernbanegade i centrala Köpenhamn, där en buss kört rakt in i Cirkusbyggnaden precis vid Tivoli.

– Bussen har rammat en glasruta i Cirkusbyggnaden, och vi har ambulans och en akutläkare där, men ingen har till synes skadats, säger operationschefen på Hovedstadens Beredskap till Ekstrabladet.

Inga personer ska ha skadats i samband med händelsen, men den har orsakat ett stort pådrag av räddningstjänsten som ska se till att det inte är rasrisk i byggnaden.

 

 

Kan bero på dieselspill

Olyckan ska ha skett i låg hastighet, enligt Ekstrabladet. Orsaken är inte helt klarlagd, men Köpenhamnspolisen skriver på Twitter att det kan röra sig om utspilld olja.

Operationschefen Kristian Næstved på Hovedstadens beredskap säger till BT att det rör sig om utspilld diesel på vägnbanan.

– Vi fick meddelande tidigare i dag om att det var utspulld diesel från Vesterbrogade till Vester Voldgade, så det kan vara det som har hänt, säger han.

Hovedstadens Beredskap uppmanar allmänheten att köra extra försiktigt kring Vesterport i riktning mot Jernbanegade.

– Uppstädningen efter dieselspillet kommer förmodligen att orsaka lite krångel för trafiken i innerstan. Se noga upp med brandmännen som går och städar, skriver de på Twitter.

Det är oklart hur många passagerare som befunnit sig i bussen vid olyckstillfället.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida