I "kontraktet" står det att tidsfristen från början är tio år, och då ska personen som kontraktet gäller tvingas ställa upp på samlag, på oralsex, på att raka köshåret, och på att pierca sig. Foto: Polisen
I "kontraktet" står det att tidsfristen från början är tio år, och då ska personen som kontraktet gäller tvingas ställa upp på samlag, på oralsex, på att raka köshåret, och på att pierca sig. Foto: Polisen
"Kontraktet" som hittades i läkarens dator. Foto: Polisen

"Kontraktet" som hittades i läkarens dator.

 Foto: Polisen
Bunkern där mannen misstänks ha hållit kvinnan fången. Foto: Polisen
Bunkern där mannen misstänks ha hållit kvinnan fången. Foto: Polisen

Bunkerläkaren hade hemligt sexkontrakt

Publicerad

I morgon inleds rättegången mot 38-åringen som misstänks ha våldtagit, kidnappat och låst in en kvinna i en specialbyggd, isolerad fångbunker.

När polis gick igenom mannens dator hittades bland annat ett sexkontrakt.

Den över 600 sidor långa förundersökningen som ligger till grund för den rättegång som i morgon inleds i Stockholm innehåller en mängd vidriga detaljer.

Bland annat har polisen noggrant gått igenom den misstänkte 38-åringens dator, i vilken de har hittat bygganvisningar för den bunker där han misstänks för att ha planerat att hålla kvinnor tillfångatagna.

"Möblering: hur ska säng stå? Var ska tv stå? Bord? Övriga möbler? Knullbänk?"

Regler och konsekvenser

I datorn hittades även bilder på olika varianter av lönndörrar. Men även en textfil som heter "contracts", där olika regler och konsekvenser står uppradade.

I "kontraktet" står det att tidsfristen från början är tio år, och då ska personen som kontraktet gäller tvingas ställa upp på samlag, på oralsex, på att raka köshåret, och på att pierca sig. Olika avdrag på vistelsetiden kan komma att göras, bland annat ges, enligt kontraktet, ett års avdrag för analsex och för att svälja sperma.

Det finns även listat olika förseelser som kan göra att straffet förlängs. Att vägra ställa upp på sex, ger enligt kontraktet, ytterligare 100 dagar - medan ett flyktförsök skulle rendera en addering med fem år.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida