Ansvariga på badet Växjö simhall & Aqua Mera säger att sådana här händelser självklart ska polisanmälas. Foto: GOOGLE MAPS

Ansvariga på badet Växjö simhall & Aqua Mera säger att sådana här händelser självklart ska polisanmälas.

 Foto: GOOGLE MAPS
Mikael Linnander polisanmälde sexövergreppen som hans elvaåriga dotter och hennes kompis utsattes för på badet Växjö simhall & Aqua Mera. Foto: Privat

Mikael Linnander polisanmälde sexövergreppen som hans elvaåriga dotter och hennes kompis utsattes för på badet Växjö simhall & Aqua Mera.

 Foto: Privat
Det var i söndags som två elvaåriga flickor blev antastade av ett gäng killar på Simhallen i Växjö. Foto: Växjö simhall
Det var i söndags som två elvaåriga flickor blev antastade av ett gäng killar på Simhallen i Växjö. Foto: Växjö simhall

Badhus får vakt efter larm om tafsande killar

Publicerad

Efter incidenter med antastade tjejer i simhallen i Växjö kan det bli aktuellt med nya säkerhetsåtgärder. Nu uppger kommunen att de är villiga att betala för en ordningsvakt på badet.

– Tryggheten på simhallen ska säkerställas, säger Eva Johansson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Växjö till Smålandsposten

Det var i söndags som två elvaåriga flickor blev antastade av ett gäng killar på Simhallen i Växjö. Killarna gav sig på flickorna i en del av äventyrsbadet som är undanskymd och som badvakterna inte kan se.

– Sju-åtta killar gav sig på tjejerna. Två av killarna tog dem mellan benen och på brösten, sa Mikael Linnander, pappa till den ena av flickorna till Kvällsposten.

Killarna slutade med övergreppen när de blev tillsagda av en annan besökare. En mamma som var på simhallen med sina barn. Efter händelsen blev två av killarna avvisade från äventyrsdelen av badet men tilläts vara kvar i själva simhallen.

När flickorna senare gick och fikade var killgänget där och gjorde hotfulla gester mot dem.

Händelsen har polisanmälts och rubricerades inledningsvis som sexuellt ofredande och olaga hot.

Nu försöker Medley, som driver Simhallen på uppdrag av Växjö kommun, hitta lösningar. Bland annat har man sökt tillstånd hos länsstyrelsen för att installera övervakningskameror.

Växjö kommun uppger att de är villiga att även titta på andra åtgärder.

– Vi kan exempelvis delta i finansiering av en ordningsvakt under en tid, säger Eva Johansson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Växjö.

– Samtidigt kommer vi att föra samtal med Medley om hur regler kan förändras eller tydliggöras.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida