"Jag blir bara så förbannad", säger Anna Nilsson om skadegörelsen. Foto: Privat
"Jag blir bara så förbannad", säger Anna Nilsson om skadegörelsen. Foto: Privat
Anna Nilsson har lagt ut en efterlysning på Facebook för att få fast gärningsmannen. Foto: Privat
Anna Nilsson har lagt ut en efterlysning på Facebook för att få fast gärningsmannen. Foto: Privat

Anna: Vem sprayade "LIGGA?" på min bil?

Publicerad

Anna Nilsson lånade ut sin bil till sin dotter i tisdags kväll.

Morgonen därpå hade någon sprayat frågan "LIGGA?" på bilen.

– Jag blir bara så förbannad, säger Anna.

Anna Nilsson från Asarum lånade i tisdags kväll ut sin Audi till sin 22-åriga dotter som var på Ronneby brunn. När dottern kom ut vid 08-tiden morgonen därpå hade någon sprayat ordet "LIGGA?" på bilen.

– Hon hade stannat kvar där över natten och när hon kom ut på morgonen såg bilen ut så där. Hon blev väldigt ledsen och kände sig kränkt, säger Anna Nilsson.

Vem som orsakat skadegörelsen har hon ingen aning om.

– Det var många bilar på parkeringen så jag undrar varför de valde just den. Men några killar hade busvisslat och skrikit på min dotter samma kväll när hon var vid bilen, så jag undrar ju om de var inblandade.

Lagt ut efterlysning på Facebook

Nu försöker hon ta reda på vem som ligger bakom dådet. På sin Facebook har hon lagt ut en efterlysning, som hittills delats över 700 gånger.

Hon har också polisanmält skadegörelsen, som P4 Blekinge var först med att rapportera om.

– Jag förstår att det är ett lågprioriterat ärende som sannolikt kommer att läggas ner så jag hoppas att någon kan ringa polisen och lämna anonyma tips. Sociala medier är bra på det viset, så jag hoppas att någon har sett någonting.

Bilen har hon lämnat in på verkstad.

– Vad ska man säga? Jag läser nästan varje dag i tidningen om sextrakasserier och våldtäkter så jag blir bara så förbannad när man råkar ut för något sånt här. Det är en meningslös skadegörelse och det kostar samhället och försäkringsbolag multum.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida