Fosiemordet. Här på en parkeringsplats på Fosievägen i Malmö sköts den 48-årige fembarnspappan Ahmed Hardous ihjäl den 31 januari i år. Mördaren avlossade sex skott mot hans överkropp och huvud. Foto: Ulf Ryd
Fosiemordet. Här på en parkeringsplats på Fosievägen i Malmö sköts den 48-årige fembarnspappan Ahmed Hardous ihjäl den 31 januari i år. Mördaren avlossade sex skott mot hans överkropp och huvud. Foto: Ulf Ryd

Åklagaren yrkar på livstid för "gudfadern"

Publicerad

MALMÖ. Åklagaren yrkade i dag livstids fängelse för den 53-årige man som kallas för gudfadern i Malmös undre värld och hans utpekade 21-årige torped.

Kammaråklagare Anna Palmqvist beskrev mordet på den 48-årige Ahmed Hadrous vid Fosievägen i Malmö som förslaget och utstuderat.

Mordet skedde den 31 januari när 21-åringen misstänks ha lockat svarttaxichauffören Ahmed Hadrous i en mordfälla vid en parkeringsplats intill Fosievägen i Malmö.

Hadrous sköts med sex skott när han satt i bilen med motorn i gång.

Har egen teori

Åklagaren hävdar att den 53-årige så kallade gudfadern använt 21-åringen som torped för att ta livet av Hadrous.

I polisutredningen finns inte något som avslöjar motivet.

Anna Palmqvist hade en egen teori om varför 53-åringen velat få Hadrous mördad.

-Jag tror att han är förmögen att utföra ett beställningsmord utan motiv, sade hon i rätten.

Både 21-åringen och 53-åringen förnekar brott.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida