Den äldre damen gjorde tufft motstånd när rånarna slog till. Vilket fick tjuvarna att fly från platsen. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Den äldre damen gjorde tufft motstånd när rånarna slog till. Vilket fick tjuvarna att fly från platsen. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

80-årig dam jagade iväg de två rånarna

Publicerad

Rånarduon hade ställt in siktet på en äldre dam som slängde sopor.

Men de unga rånarna räknade nog inte med en stenhård motattack.

– Kvinnan tog ett prydnadsföremål av det tyngre slaget och drämde in i den ene av dem, säger Malmöpolisens presstalesman Lars Förstell till Skånska Dagbladet.

De här två unga männen ångrar säkerligen sitt val att försöka råna den äldre damen i Malmö. För det som på förhand verkade vara "lätt" blev inte särskilt enkelt.

Kvinnan i 80-årsåldern gick under tisdagskvällen ut för att slänga sopor i området Östra Söderkulla.

Samtidigt lurpassade de två rånarna i närheten och väntade på ett lämpligt rånoffer. Kvinnan verkade vara ett sådant.

Slog med prydnadsföremål

Men så icke.

I stället för ett hjälplöst offer slog kvinnan tillbaka – och det rejält.

– Kvinnan tog ett prydnadsföremål av det tyngre slaget och drämde in i den ene av dem, säger Malmöpolisens presstalesman Lars Förstell till Skånska Dagbladet.

Flydde

Hur pass allvarligt slaget tog är okänt eftersom rånarna fortfarande är på fri fot.

Men att kvinnan skulle gå till attack räknade nog inte någon av männen med. De unga männen flydde omedelbart fältet. Och nu söker polisen efter de misstänkta gärningsmännen.

Signalementet är knappthändigt. Den ene mannen är i 30-årsåldern och är cirka 180 centimeter lång. Den andre är i 20-årsåldern och cirka 165 centimeter lång.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida