Hjörring.
Hjörring.

19-årig kvinna omkom i våldsam frontalkrock

Publicerad

En 19-årig kvinna omkom i en allvarlig trafikolycka under måndagskvällen i danska Hjørring, skriver Nordjyllandspolisen. En man blev förd till sjukhus med livshotande skador.

Det var runt 18.30-tiden på måndagskvällen som två bilar frontalkrockade på en landsväg nära orten Hjørring på Nordjylland.

Totalt fem personer var inblandade i olyckan som inträffade Sæbyvej.

En 19-årig kvinna omkom av sina skador, meddelar Nordjyllandspolisen.

– Hon har avlidit av sina skador, säger vaktchef Karsten Højrup Kristensen till Ekstrabladet.

Den 19-åriga kvinnan har suttit i förarsätet, två 16-åriga flickor har varit medpassagerare och blivit skadade i samband med olyckan.

Livshotande skador

Det beskrivs vara en mycket våldsam krock och flera av passagerarna fick klippas loss ur bilarna. Orsaken till olyckan är fortfarande oklar enligt polisen.

Även den 29-årige föraren i den mötande bilen blev svårt skadad och förd till sjukhuset i Århus.

- Han vårdas med livshotande skador, säger Karsten Højrup Kristensen till Ekstrabladet.

Hans medpassagerare, en 26-årig, men fick lättare skador.

Samtliga anhöriga är underrättade.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida