Miss Kosovo 2007: Yllka Berisha från Laholm. Yllka tyckte att det var spännande att få bekanta sig mer med världen bakom catwalken. Foto: Privat
Miss Kosovo 2007: Yllka Berisha från Laholm. Yllka tyckte att det var spännande att få bekanta sig mer med världen bakom catwalken. Foto: Privat

17-åring i Laholm årets Miss Kosovo

Publicerad
Uppdaterad
Hon är ung, hon är vacker och hon är... hallänning.
Nykorade miss Kosovo 2007 heter Yllka Berisha och bor i Laholm.
- Jag hoppas Kosovo får självständighet - då blir jag den första tjejen som får representera Kosovo som ett eget land i Miss World och Miss Universum, säger Yllka.
Redan som liten fantiserade Yllka Berisha, 17, om att bli skönhetsdrottning. I mitten av december i år blev drömmen verklighet.
– Jag tycker att det är jätteroligt. Det är en riktig upplevelse! Jag var i Kosovo i tio dagar. Vi tränade på koreografi på catwalken och på gym. Och så blev vi fotograferade och intervjuade.
Men trots att Yllka bara går i tvåan på gymnasiet hade hon redan erfarenhet av världen bakom catwalken. År 2006 kom hon trea i Miss Albania och tvåa i Miss Skandinavien för albanska tjejer. Men att väljas till Miss Kosovo är större.
– Det känns verkligen jättebra att få ett ansvar som representant för Kosovo under ett år.


Till Top Model i Egypten

I januari ska Yllka åka till Egypten och vara med i Top Model of the World, där det är final 18 januari. Utöver det kommer det att bli mindre framträdanden och fotografe-ringar.
– Jag kommer inte att kunna vara med på allt för jag går ju i skolan, säger hon. Men jag kommer att vara med på det viktigaste. Och om Kosovo blir självständigt kommer det att bli andra tävlingar som Miss World och Miss Universe.
Läkare eller ingenjör
Yllka Berisha från Laholm på tävlingen. Foto: PrivatTänker du satsa på en modellkarriär?
– Detta är en hobby, en dröm som jag haft sedan jag var jätteliten – så det kommer att bli något av det slaget. Men jag ser det inte som ett framtids-yrke.
– Jag går naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag vill utbilda mig till läkare eller ingenjör och jag prioriterar skolan, det är det viktiga. Nästa år är det någon annan som får titeln som Miss Kosovo – men ett yrke kan ingen ta ifrån mig.
Julia Svensson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag