Borde hålla tyst. Foto: Martina Huber
Borde hålla tyst. Foto: Martina Huber

Röd gubbe för s

Publicerad
Uppdaterad
Marianne Lindberg De Geer ger röd gubbe åt Socialdemokraterna.
Vad är det med socialdemokratiska politiker? Alla pratar ju skit om alla; Göran om Mona, Stig om alla, Thomas om Håkan och Carin och... ja så går det på i det oändliga. Man kan inte slå upp en tidning utan att någon sosse tillåts kräkas över en annan sosse. Varför känner just ni er tvingade att ventilera era småaktiga tyckanden om partikamraterna i offentligheten? Är det en del av ideologin?
Vi som är röstberättigade vill ha ett politiskt parti, med en ideologisk agenda att ta ställning till. Inte en sällskapsklubb för inbördes förakt.
Kanske lider ni av samma sjuka som Hammarby herrfotboll? Ni klarar inte av att det går bra för er. Då måste ni ner i sumpen. Alliansens tankesmedjor behöver bara sitta med armarna i kors! Ni gör jobbet åt dem.
Så håll käften! Alla från vänster till höger håller för öronen, märker ni inte det?

Marianne Lindberg De Geer

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Vik biträdande kulturchef: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Webbredaktör: Nina Lekander. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag