ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Monteverdi.
Monteverdi.

Musik att dö för

ANNONS:

Gunilla Brodrej tror inte att man blir snäll av klassisk musik.

Så man blir snäll av klassisk musik? Stockholms hipsterpoliser, som till vardags kombinerar patrullering på Söder med socialt nätverkande på Twitter, har kommit på den aparta idén att använda klassisk musik mot bråk i tunnelbanan. Det har tydligen funkat i London.

Om man köper den bisarra logiken fin musik=fin person måste det ha varit ett gäng beskedliga pacifister som lyckligt lullade hem från konserten i Tyska kyrkan i går kväll. Hypnotiserade av harmonisk stämsång och vokal briljans från de lenaste renaste röster som någonsin löst upp dissonanser och format sig kring uppbyggliga ord som "morir" (död), "ferisci" (skada) och "sangue" (blod).

 

Den franska ensemblen Les arts florissants inledde den tolfte upplagan av Stockholm early music festival med Claudio Monteverdis femte madrigalbok (1605). Guarinis texter dryper av självskadebeteende, hämndtankar och dödslängtan inspirerad av hopplöst olycklig kärlek. Det är så vackert att man kan dö.

Södermalmspolisen borde i konsekvensens namn ta med nästa piket bråkstakar till Tyska kyrkan. Om de nu verkligen vill göra skillnad och överbrygga klassklyftor. Festivalen pågår till den 9 juni.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: