ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kommentar: Vad har du i fickan, Jan?

ANNONS:

Samma dag som

reportageboken Pol Pots leende dunsar ned på hallmattan läser jag i den högerkristna blaskan Världen idag att Jan Myrdal skrivit på ett upprop mot homoäktenskap.
[Det är ett intressant sammanträffande. Peter Fröberg Idlings reportage är en vidräkning med den moraliska härdsmälta som den svenska bokstavsvänstern - med Myrdal i spetsen - gav prov på efter den obligatoriska studieresan 1978 till Pol Pots diktatur. Kambodja framhölls som ett föredöme, folkmordet och fattigdomen fanns över huvud taget inte.

I dag är revolutionären

Myrdal i stället den svenska reaktionära kristenhetens springpojke. Världen idag är nämligen en tidning som sätter citationstecken kring begreppet hatbrott när hbt-personer fått på trynet, antyder att bögar ofta är pedofiler och misstänkliggör Sveriges Radios producent Peter Öhlén som huvudansvarig för Ring P1:s programledare Täppas Fogelbergs direktsända utspel mot tidningen häromsistens. Myrdal tvår dock sina händer och säger att han inte har något emot hbt-personer. - Men vad det handlar om nu är att göra homosexualitet (bisexualitet, transsexualitet) till norm, säger Myrdal till tidningen. - Det är fel. Det är därtill direkt socialt och individuellt skadligt. Sin vana trogen undviker Myrdal att granska sina egna argument.

Homoäktenskap innebär

inte att hbt-personer upphöjs till samhällsnorm, bara att de, i egenskap av skattebetalare, får samma tillgång till kyrka och juridisk trygghet som sina heteropolare. Ingen kommer därför att tvinga Myrdal att gifta sig med en man. Och vad menar egentligen Myrdal med att homoäktenskap är "direkt socialt och individuellt skadligt"? Att vi hbt-personer utgör en fara för såväl oss själva som samhället? Pol Pot då, bögarna i dag. Ingen kan med sådan konsekvens surfa på de grumliga vattnen som Jan Myrdal.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: