Ministern matar. Foto: Marianne Lindberg De Geer
Ministern matar. Foto: Marianne Lindberg De Geer

Den största tårtbiten

Publicerad

Marianne Lindberg De Geer rapporterar från KRO.

I helgen, på World Art Day, firade KRO firade sin 75-årsdag på Moderna museet.

Kulturministern invigningstalade och tog sedan för sig av de konstfulla tårtorna som konstnärer designat dagen till ära. När Lena Adelsohn Liljeroth skar en tårtbit av Makode AJ Lindes tårta, formad som en svart benlös Venus från Willendorf med konstnärens huvud konstfullt sammanfogat med tårtan, skrek Makode AJ Linde, till publikens förskräckelse, i högan sky!

Innan någon i publiken hunnit förstå situationen fullt ut, reagerade kulturministern blixtsnabbt genom att omedelbart mata konstnären med ett par rejäla tuggor av biten hon skurit ur tårtans undre regioner.

Kulturministern meddelar helt enkelt hur hon ser på konstnärens villkor och tricket att få det att gå runt. Bad conditions? - Go eat yourself!

 

Marianne Lindberg De Geer

kulturen@expressen.se

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida