ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Lars Lindström

Ge kulturpris till nätpiraten

Läs fler krönikor! Här är Lars Lindströms samlingssajt
ANNONS:

Vaknar svettig efter en

hemsk dröm. Hela striden om musiken på nätet var mitt fel. Minns inte om jag skulle bli ekonomiskt ersättningsskyldig eller om det räckte med att jag erkände. Det är en sjuk mardröm, eftersom jag endast har laddat ned ett fåtal låtar, för att veta hur det går till. Jag matar in musik från egna cd i stället, köper låtar på Itunes och gör egna "blandband" på cd. Att illegal fildelning av rättsväsendet jämställs med sexköp och misshandel är avskräckande så det räcker. Jag måste ändå få uttrycka beundran för några av nätpiraterna. Den nya kulturministern borde uppmärksamma det arbete som vissa entusiaster lägger ned. Lyssna här. På Pirate Bay ligger en samling med Trackslåtar. Alla! Någon musikbibliotekarie har ägnat tio år åt att sammanställa SAMTLIGA låtar som har legat på Trackslistan. 3 990 sånger, en katalog av populärmusik från de senaste 22 åren.

Galningen kallar sig

Swetrot och beskriver själv svårigheterna i sitt spårande: "Många artister hade EN hit, som EN vecka tog sig in på en sjuttonde plats på Trackslistan någon gång på 1980-talet, och sedan har vi aldrig hört talas om dem igen." Swetrot har plågat vänner, bekanta, kolleger, okända på e-postlistor, bett andra leta, snokat igenom backar med vinyl på vindar och i källarförråd, Om ni frågar mig är detta en kulturgärning som borde belönas. Inte för att det kan finnas särskilt många som vill eller kan ladda ned 17 GB Tracksmusik, men för att det är en modern kulturskatt som borde finnas på bibliotek. Det visar också på vad forskare säger: Att de tunga fildelarna, den tiondel som står för 90 procent av nedladdningarna, är samlare som bara fyller sina hårddiskar. Att gå till butiken och handla är inte något alternativ för dem.

DAGENS RÄTT

 • Att sortera och granska regeringens tsunamimejl.

  DAGENS FEL

 • Att skicka eller för den delen besvara fejkade bankmejl.
  Mejla Skriv ut
  Rätta text- och faktafel
  Anmäl till Pressombudsmannen
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
  ANNONS:
  ANNONS:

  Rapportera textfel

  Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

  Felaktigt mejl
  Du måste fylla i en kommentar: