ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Jenny Strömstedt

Jag är jetlaggad, naturligt rynkig med en decimeters utväxt på håret...

Läs fler krönikor! Här är Jenny Strömstedts samlingssajt
ANNONS:
Låt det aldrig hända igen

Anna 9 år kom aldrig till skolan och föräldrarna fick inget veta förrän på eftermiddagen.

Många onödiga saker begärs av skolan men frånvarorapportering när barnet inte dyker upp är inte en av dem. Som förälder bli jag alldeles darrig när jag tänker på att min nioåring skulle vara försvunnen flera timmar medan jag trodde att hon var i skolan.

Denna gång hade mardrömmen ett lyckligt slut tack vare ett stort sökuppbåd och snabb polisinsats. Låt det inte hända igen.

Visa merVisa mindre
Vad gör ni män på 8 minuter?

Det är alltid lika intressant att ta del av SCB:s rapport "På tal om kvinnor och män". Årets version konstaterar att kvinnor har under de senaste 20 åren minskat sitt obetalda arbete med drygt en timme per vardagsdygn.

Under samma period har männen ökat sitt obetalda arbete med 8 minuter.

Fantasin sätter inga gränser för vad man kan tro att männen har börjat göra. Stryka en skjorta tar ganska exakt åtta minuter om man vill vara noga. Rensa ut rester ur kylen likaså. Man kan också tänka sig att männen har börjat städa i kryddhyllan eller bara börjat diska efter matlagningen. Jag kräver att SCB levererar mer detaljer.

Visa merVisa mindre
Jag blev rädd för mig själv

Apropå veckans "heta" Katrin Zytomierska-bråk om vikten på Sats -modellen i gymkedjans reklamkampanj vill jag gärna påminna om att världen lider av

en störd kroppsuppfattning. Hälsa kommer visst an på vikt, men också på kondition och matvanor. Inte minst intaget av mättade fetter påverkar.

Själv blev jag rädd för mig själv efter att ha sett en baddräktsbild på Jennifer Lopez på Globens scen och förvånat konstaterat att hon såg lagom rund ut. Alltså ej underviktig. Är det något man ska behöva chockeras över?

Visa merVisa mindre

Att stirra på ett uppslag med filmstjärnor i en bättre skvallerblaska inger mig ungefär samma känsla som att slöläsa ett kopplingschema för bergvärmepumpar på toaletten på landet. Bilderna går så att säga in genom ena ögat och ut genom det andra utan att lämna ett enda spår i hjärnbarken. En brun, en kort och en hårig. Det ser väl trevligt ut, tänker jag veckan jag spenderar i Los Angeles då James Bond, Hobbit och Alvin och ekorrarna del 73 har premiär.

Hollywoodkändisar, och väderprognoser, är med andra ord två kunskapsområden där jag numera måste koncentrera mig, rynka ögonbrynen och verkligen m-e-m-o-r-e-r-a för att minnas. Fortfarande kan jag namnet på förhållande­- vis många stjärnor från årtiondet FB, före barn, då jag fortfarande gick på bio och såg filmer som inte handlade om talande djur och eller tonårsvampyrer.

I dag begränsar sig min skådiskatalog till rollbesättningen i det engelska "Downton Abbey" som hade nypremiär i SVT i veckan. Det går för övrigt utmärkt att ta sig genom livet genom att citera Maggie Smiths rollkaraktär Dowager countess of Grantham: "Do we know his family?". Eller svaret till lady Marys avspisade fästman sir Richard som tvivlar på att de kommer att ses igen: "Do you promise?".

 

Jag står också väldigt nära casten i "Grey's anatomy".

Därför var det mycket lustigt när undertecknad, som den dammiga kusinen från landet, under sekunder av glamour på en välgörenhetsgala i Hollywood, ramlar in i någon jag faktiskt känner igen. Jag är inte så dötjusig som jag kunde ha önskat när livets femton plötsligt dyker upp.

Jag är jetlaggad, naturligt rynkig med en decimeters utväxt på håret som annars "alltid färgas till sin naturliga hårfärg" och iklädd en klänning som lånats ut av min värdinna tio minuter innan chauffören kommer. "Du ser kanske lite, eh, enkel ut. Låna några juveler. Äkta.".

Kvällens dragplåster är Jessica Alba, Nicole Richie och Julie Bowen, jenkar-variationer av mamabloggaren Laila Bagge, men med tanke på min initiala minnesproblematik känns det ändå intressantare att peta i sig så många organiska delikatesser som möjligt utan att framstå som fattighjonet på kalas hos Emil i Lönneberga.

Ända till en lycklig igen- känning sprider sig i kroppen.

Jag ser McSteamy, Mark, i "Grey's anatomy".

McSteamy ser bara min urringning.

I tio märkliga sekunder stirrar han på bristen på fyllning i nyss nämnda, byter riktning och hänger sig åt en mer voluminös brunett. Möjligen är han mycket berusad med tanke på att färgen röd framstår som en pastell i jämförelse med anletets blossa. Möjligen beter han sig som en fullt normal manlig filmstjärna i sin blomning.

 

Lyckligtvis blir jag strax därefter presenterad för en ung man med flackande blick som försöker verka entusiastisk över att träffa en okänd, icke anorektisk tv-kvinna från Sverige med utväxt. Han i sin tur presenterar snabbt sin fru. Det är i detta ögonblick jag för alltid kommer minnas innebörden av ordet talträngd. Ett ord som ofta missförstås och liknas vid en tarmtömning i trängda situationer. Ett jämnt flöde så att säga. Betydelsen är dock den motsatta.

Jessica Capshaw spelar barnläkaren Arizona. Jag har spenderat för många värdefulla timmar av mitt liv med henne. Jag var till och med på väg att skola om mig till läkare innan jag insåg att på Astrid Lindgrens barnsjukhus hamnar barn som blivit sjuka på riktigt. Jag borde ha frågat hur det var att amputera benet och om det ändå på ett konstigt sätt var skönt att Mark försvann ur deras liv (har plötsligt tappat känslan för Mark). Jag borde ha tackat henne.

Jag säger ingenting. I fem minuter säger jag absolut ingenting och sen går hon.

Efter att ha sett kändisarna donera 644 000 dollar med ett kortdrag sliter min värdinna mig från delikatessbuffén. Det är dags att gå hem.

"Jag såg att du hälsade som hastigast på Rachel Zoe?", säger hon.

Gjorde jag? Gatan utanför är lika tom som mitt huvud.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: