EXPRESSEN.SE
LUNCH: En klassisk grekisk sallad.

LUNCH: En klassisk grekisk sallad.

Visa i helskärm
1/1

Tisdag vecka 2

Lunch

Grekisk sallad

Till en person behöver du:
250 g salladsblad
100 g gurka
1 tomat
1/4 rödlök
150 g fetaost
10 svarta oliver
2 msk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
oregano eller basilka

Så gör du:
1. Skölj salladsbladen. Skiva löken, gurkan och tomaten. Lägg sallatsbladen på en tallrik tillsammans med grönsakerna.
2. Smula osten över grönsakerna och lägg på oliverna. Droppa över olivolja och citronsaft. Strö över örtkrydda.

Middag

Kinafärs med valfria grönsaker

Till 4 personer behöver du:
800 g fläskfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i

Sås:
1 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
3 msk tamarisoja
1 msk vit vinäger
2 msk riven färsk ingefära
salt och malen svartpeppar

Till servering:
1/2 gurka
2 vårlökar

Så gör du:
1. Skala och riv ingefäran. Blanda samman tomatpuré, vatten, soja, vinäger, ingefära, salt och peppar till en sås.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja och ta upp. Bryn färsen i omgångar till en grynig massa. Tillsätt lök och vitlök. Häll på såsen och sjud i 5-8 minuter.
3. Skala gurkan och skär den i halvmånar. Skär vårlökarna i ringar. Strö gurka och vårlök över färsen före servering.