Steriliseringskrav för könsbyte ska tas bort | Hälsoliv | Expressen
Riksdagen slog fast lagändringen om könsbyte. Foto: Krister LarssonRiksdagen slog fast lagändringen om könsbyte. Foto: Krister Larsson
ANNONS:

Steriliseringskrav för könsbyte ska tas bort

  • Dela
  • Facebook
    XXXX
  • Twitter
  • Mejla

Riksdagen slår fast att kravet på sterilisering för personer som vill byta kön ska tas bort i svensk lag senast nästa sommar, 1 juli 2013.

ANNONS:

 Den som ansöker om könsbyte behöver inte längre vara gift eller svensk medborgare för att få sin ansökan prövad, och trots att de rödgröna partierna hade velat se en lagändring redan i år dröjer det alltså till nästa sommar.

Regeringen arbetar nu med ett konkret förslag på hur den nya lagen ska se ut, och ska enligt egen utsago "skyndsamt" presentera denna för riksdagen.

Du kanske ocksÅ gillarRelaterade artiklar
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
SENASTE NYTT HÄLSOLIV
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Visa fler
ANNONS:
ANNONS:

Har du problem med ballongmage?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
STÄNG

Har du problem med ballongmage?

ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: