EXPRESSEN.SE

ÖGONBRYN: Snygga bryn med rätt pincett!

Vissa skönhetsprodukter måste helt enkelt vara av högsta kvalité och ordentligt effektiva. Som pincetten. En dålig pincett gör att den alltid smärtsamma proceduren ögonbrynsplockning förvandlas till en rent tårdrypande historia.

Tips:

Falsade kanter behöver inte alltid vara en garanti för god kvalité. Det avgörande är mer om kanterna är tillräckligt vassa. Förvara gärna pincetten i ett fodral i stället för fritt liggande bland andra saker i necessären eller väskan. Allt för att bevara de vassa kanterna. Om det finns möjlighet att pröva pincetten, testa den på små korta hårstrån.

FACE

239 kronor. Den här pincetten är lite för tung och det är svårt att få ett bra grepp om den. Men det är inga problem att få tag i ögonbrynens små hår, eftersom pincetten är lagom vass och har falsade kanter. Betyg:

H&M TWEEZER FALSAD

19:50 kronor. En stel pincett som har en för hård konstruktion. Den är lite slö och plockar därför inte särskilt bra. Ingen investering för plockning av ögonbryn, kanske andra funktioner kan passa bättre. Betyg:

RUBIS

305 kronor. Den här pincetten är lätt att hålla i, men den nyper inte så bra vilket gör att det blir svårt att effektivt plocka brynen med den här pincetten. Inte värd priset. Betyg:

BODY SHOP

39 kronor. Greppar hårstråna bra trots att den inte är så vass. Den är behaglig att hålla i och man får ett bra grepp. En bra rese- pincett eftersom den inte kostar en förmögenhet, men ändå är helt okej. Betyg:

DEPEND RAK

55 kronor. Spetsen på pincetten är för hård och kanterna inte sköna mot huden. Pincetten plockar bra, men känns lite stel. Risk att man kan skada huden kring ögonen. Betyg:

DEPEND SNED

55 kronor. Det är inte lika otympligt att plocka med den här pincetten som den raka av samma märke, eftersom den har falsade kanter vilket gör det lättare att komma åt hårstråna utan att göra illa sig. Betyg:

VITRY

99 kronor. Den här pincetten uppfyller de krav som en riktigt bra pincett ska ha. Man kan till och med plocka riktigt små korta bryn utan problem, den är lagom vass och mycket greppvänlig. Betyg:

MAKE UP STORE

80 kronor. Greppvänlig men saknar förmågan att effektivt rycka de allra kortaste hårstråna. Behaglig att hålla i och fjädrar lagom mycket. En bra pincett för vardagsbruk. Betyg:

H&M RAK

19:50 kronor. Kanterna är helt ofalsade och den är hård. Kan säkert fungera som en "nödpincett" i akuta fall, men är inget att använda sig av dagligen. Betyg: