EXPRESSEN.SE
88 procent av alla svenskar tycker inte att det är okej att man läser andras sms.

88 procent av alla svenskar tycker inte att det är okej att man läser andras sms.

Foto: colourbox

Visa i helskärm
1/1

Nära hälften kollar andras sms

Nära hälften av alla svenskar tjuvläser andras sms. Enligt en ny undersökning har svartsjuka kvinnor och män det allra svårast att låta sin partners inkorg vara i fred.
- Jag vet att det är fel, men har gjort det ändå, säger Charlotte som ibland har kollat sin pojkväns mobil.

Har du snokat i någons mobil?

Tack för din röst!

Har du snokat i någons mobil?

88 procent av alla svenskar tycker inte att det är okej att man läser andras sms. Ett pip i inkorgen anses vara lika heligt som ett brev på posten. Men trots det är det hela 46 procent som uppger att de har snokat runt i andras mobiltelefoner.

Kvinnor värst

Enligt den nya undersökningen, som gjorts på uppdrag av mobilföretaget Tele 2, är det kvinnor som har allra svårast att hålla nyfikenheten i schack – 64 procent har någon gång tjuvläst någon annans meddelanden. Men männen kommer inte långt efter med sina 54 procent.

"Skäms efteråt"

Charlotte, 26, berättar motvilligt att hon kollat sin pojkväns inkorg vid tre tillfällen.
– Jag skäms efteråt. Men ibland har jag varit tvungen att kolla för att jag vill veta vilka han sms:ar med. Jag vill inte fråga, för då verkar jag efterhängsen eller kontrollerande.
23 procent av kvinnorna i undersökningen berättar att det just är svartsjuka som är det största skälet bakom snokandet. Men den allra vanligaste anledningen är ren skär nyfikenhet.