Mamma nära dö med babyns nagel i blodet | Hälsoliv | Expressen
Foto: GettyFoto: Getty
ANNONS:

Mamma nära dö med babyns nagel i blodet

  • Dela
  • Facebook
    XXXX
  • Twitter
  • Mejla

Tvillingarna Amelie och Ava föddes fem veckor för tidigt och kom till världen under dramatiska omständigheter.

Mitt under förlossningen fick deras mamma en av sina ofödda döttrars nagel i sitt blodomlopp, vilket ledde till omfattande inre blödningar och en kollapsad lunga.

– Jag är så lycklig över att vara här, säger Angela Cottam, 32.

ANNONS:

Det som hände under förlossningen är ett extremt ovanligt tillstånd, skriver Daily mail.

Det händer en av 80 000 förlossningar och för att rädda Angela Cottam krävdes stora insatser. Hon förlorade flera liter blod, fick 22 blodtransfusioner och låg tolv timmar i koma.

"Jag njuter"

– Att veta att jag nästan dog, har förändrat mitt perspektiv på livet. Jag är mera avslappnad och njuter av att vara mamma mer än någonsin eftersom jag vet hur nära vi var att förlora så mycket, säger Angela Cottam.

Familjen, i vilken även ingår en pappa och en storasyster, bor i Flintshire i Wales och dramatiken startade när Angela Cottam drabbades av graviditetstoxikos, preeklampsi, ett potentiellt dödligt tillstånd för gravida. För att inte förvärra situationen satte läkarna i gång förlossningen.

Akut snitt

Snart fick Angela Cottam svårt att andas och läkarna insåg att hon hade drabbats av ett mycket allvarligt sjukdomstillstånd där vätska läcker ut i mammans blod. I det här fallet hade en nagel kommit in i mammans lunga och orsakat en allergisk reaktion. Barnen fick förlösas med akut kejsarsnitt.

Efter tolv timmar i koma på intensivvårdsavdelningen, vaknade Angela Cottam och kunde hålla sina döttrar för första gången. Tvillingflickorna är i dag åtta månader gamla och fick inga bestående men av sin turbulenta ankomst till världen.

Du kanske ocksÅ gillarRelaterade artiklar
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
SENASTE NYTT HÄLSOLIV
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Visa fler
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Brukar du "vobba" (jobba hemma när barnen är sjuka)?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
STÄNG

Brukar du "vobba" (jobba hemma när barnen är sjuka)?

ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: