EXPRESSEN.SE
Pernilla Wahlgren, 44, tycker att en timmes powerwalk är en bra start på dagen.

Pernilla Wahlgren, 44, tycker att en timmes powerwalk är en bra start på dagen.

Foto: Mikael Sjöberg

Pernilla med tre av sina barn: Benjamin, 15, Bianca, 18 och Theodor, 5.

Pernilla med tre av sina barn: Benjamin, 15, Bianca, 18 och Theodor, 5.

Foto: Stefan Söderström

Visa i helskärm
1/1

"Har haft gallsten och får inte äta för fet mat"

Hon är en av Sveriges mest folkkära artister. Dessutom är hon ensamstående fyrabarnsmamma vilket innebär att det krävs en del för att få livet och hälsan att fungera.

Så här gör Pernilla Wahlgren, 44, för att må bra och hålla sig i form.

1 Njutning

"Jag bor ofta på hotell när jag är ute och spelar. Ofta finns det någon god choklad på hotellrummet och det bästa jag vet är att njuta av den uppkrupen i sängen."

2 Ansiktet

Jag använder bra ansiktskrämer från Kanebo och sminkar alltid av mig på kvällen. Jag har alltid varit noga med krämer och har använt Kanebos sen 80-talet.

3 Magen

Nu har jag haft gallsten i flera år och får inte äta för fet mat. Jag äter nyttigt, men håller inte dieten man blir rekommenderad. Då skulle jag inte äta något annat än kokt fisk utan kryddor."

4 Mat

Pommes frites, feta såser och potatis­gratänger har aldrig varit min grej. Jag är mer för bulgur och fräscha ­sallader. Jag äter lätt och då kan jag unna mig en efterrätt.

5 Träning

En timmes powerwalk är en bra start på dagen. Målet är att göra det mer regelbundet än nu. För mig är det viktigt att träningen är rolig. Förut spelade jag badminton med en kompis en gång i veckan. Det skulle jag gärna göra igen."

6 Håret

Förut slarvade jag med värmeskydd innan föning och styling med platt- eller locktång. Men i dag använder jag alltid värmeprodukter från ghd. När man jobbar som artist fixar man sig alltid en massa i håret och det sliter jättemycket."

7 Krämer

Jag tycker att man ska lägga en slant på krämer. De dyra krämerna bygger på forskning och jag tror att det funkar. Jag är glad att jag har den hy jag har fast jag är 44 år."

8 Smink

Jag tycker att "Make Up Store" är fantastiska. De har snygga färger, bra urval och deras concealer är den absolut bästa. Jag vill alltid ha med mig ­concealer, ­mineralpuder, ­mascara och rouge i ­handväskan."

9 Varva ner

Jag älskar att titta på tv. Den optimala avkopplingen är att komma hem, ligga i soffan och titta på matlagningsprogram. Då njuter jag fullt ut.

10 Socialt

Träningen blir roligare om man är två. När jag bodde inne i stan brukade jag och en kompis gå en powerwalk varje morgon när vi hade lämnat på dagis. Det var helt perfekt.