EXPRESSEN.SE
DÅ. Gry Forssell, progamledare<br>Efter att hon fått sitt andra barn vägde Gry Forssell över 100 kilo, skriver tidningen S. Men kort därefter var träningskläderna på igen och numera är hon återigen i form.

DÅ. Gry Forssell, progamledare
Efter att hon fått sitt andra barn vägde Gry Forssell över 100 kilo, skriver tidningen S. Men kort därefter var träningskläderna på igen och numera är hon återigen i form.

Foto: Stefan Forsell

NU.

NU.

Foto: Mikael Sjöberg / Xp / Scanp

DÅ. Sanna Nielsen, artist<br>

DÅ. Sanna Nielsen, artist

Foto: Jonas Lemberg

NU. Inför Melodifestivalen 2011 pssade Sanna Nielsen på attt trimma sin kropp rejält.<br>-  Under 2010 har det hänt något med min kropp, som verkar har funnit sig  själv och satt sig rätt. Men det är klart att det ligger en del träning  bakom det här, det ska jag erkänna, sa hon då till Nyheter24.

NU. Inför Melodifestivalen 2011 pssade Sanna Nielsen på attt trimma sin kropp rejält.
- Under 2010 har det hänt något med min kropp, som verkar har funnit sig själv och satt sig rätt. Men det är klart att det ligger en del träning bakom det här, det ska jag erkänna, sa hon då till Nyheter24.

Foto: Mikael Sjöberg

DÅ. Anna book, artist<br>

DÅ. Anna book, artist

Foto: Sven Lindwall

NU. Har rasat i vikt rejält. I programmet &quot;Berg flyttar in&quot; berättade hon i fjol att hon tappat 48 kilo.<br>- Det är en hel människa som är borta, sa hon då i programmet.

NU. Har rasat i vikt rejält. I programmet "Berg flyttar in" berättade hon i fjol att hon tappat 48 kilo.
- Det är en hel människa som är borta, sa hon då i programmet.

Foto: Pavel Maira

DÅ. Martin Melin, polis och Camilla Läckberg, författare

DÅ. Martin Melin, polis och Camilla Läckberg, författare

Foto: Roger Vikström

NU. Den före detta Robinsondeltagaren har rasat i vikt. i maj 2011 vägde han 93,5 kilo. Ett år senare var vikten 83,5 kilo, skriver han på sin blogg.<br>Deckardrottningen har tidigare berättat att hon pendlat upp och ned med vikten för flera tidningar. De senaste åren har Camilla Läckberg gått ned nästan 20 kilo.<br>- Hälsan är jätteviktig för mig. Jag har ingen naturligt hög energinivå, utan är mer av en sengångare, så jag måste äta och leva bra för att orka med mitt eget liv, har Camilla Läckberg tidigare sagt till Amelia.

NU. Den före detta Robinsondeltagaren har rasat i vikt. i maj 2011 vägde han 93,5 kilo. Ett år senare var vikten 83,5 kilo, skriver han på sin blogg.
Deckardrottningen har tidigare berättat att hon pendlat upp och ned med vikten för flera tidningar. De senaste åren har Camilla Läckberg gått ned nästan 20 kilo.
- Hälsan är jätteviktig för mig. Jag har ingen naturligt hög energinivå, utan är mer av en sengångare, så jag måste äta och leva bra för att orka med mitt eget liv, har Camilla Läckberg tidigare sagt till Amelia.

Foto: Stefan Söderström

DÅ. Mikael Persbrandt, skådespelare

DÅ. Mikael Persbrandt, skådespelare

Foto: Lasse Svensson

NU. Skådespelaren gick igenom en stor förvandling inför rollen som Carl Hamilton. Hundratals timmar av elitträning resulterade i att Mikael Persbrandt gick ned 15 kilo och fick betydligt mer muskler, har Expressen tidigare rapporterat om.

NU. Skådespelaren gick igenom en stor förvandling inför rollen som Carl Hamilton. Hundratals timmar av elitträning resulterade i att Mikael Persbrandt gick ned 15 kilo och fick betydligt mer muskler, har Expressen tidigare rapporterat om.

Foto: Malin Roos

DÅ. Pernilla Wiberg, skidlegendar

DÅ. Pernilla Wiberg, skidlegendar

NU. Efter att Pernilla Wiberg fött dottern Sofia år 2007 har hon tappat gravidkilona. Motivationen var ett bröllop.<br>-  Jag gick ner tio kilo, till min normalvikt. När en idrottare bestämmer  sig för något blir det så. Jag drog ner på kolhydraterna, åt oftare och  mindre portioner. Samtidigt fortsatte jag att träna fem dagar i veckan,  säger hon till Expressens magasin GI &amp; Hälsa.

NU. Efter att Pernilla Wiberg fött dottern Sofia år 2007 har hon tappat gravidkilona. Motivationen var ett bröllop.
- Jag gick ner tio kilo, till min normalvikt. När en idrottare bestämmer sig för något blir det så. Jag drog ner på kolhydraterna, åt oftare och mindre portioner. Samtidigt fortsatte jag att träna fem dagar i veckan, säger hon till Expressens magasin GI & Hälsa.

Foto: Magnus Jönsson

DÅ. Shirley Clamp, artist

DÅ. Shirley Clamp, artist

Foto: Magnus Jönsson

NU. Shirley Clamp har gått ner i vikt med hjälp av viktväktarna och träning. Nu trivs hon bättre med sig själv, förklarar hon tidningen S:<br>- Det är ju bra mycket lättare att bjuda på sig själv när man känner sig fin. En tjockis vill mest bara gömma sig och tror att alla tittar på en för att man är stor och tjock.

NU. Shirley Clamp har gått ner i vikt med hjälp av viktväktarna och träning. Nu trivs hon bättre med sig själv, förklarar hon tidningen S:
- Det är ju bra mycket lättare att bjuda på sig själv när man känner sig fin. En tjockis vill mest bara gömma sig och tror att alla tittar på en för att man är stor och tjock.

DÅ. Denise Rudberg, författare.

DÅ. Denise Rudberg, författare.

Foto: Cornelia Nordström

NU. Barnafödande och högt arbetstempo gjorde att Denise Rudberg ökade i vikt. För knappt två år sedan var det flera som inte kände igen deckarförfattaren - hon hade då gått från storlek 44 till 34.<br>Denise Rudberg har tidigare berättat för Expressen att hon motionerar regelbundet och äter bättre kost.

NU. Barnafödande och högt arbetstempo gjorde att Denise Rudberg ökade i vikt. För knappt två år sedan var det flera som inte kände igen deckarförfattaren - hon hade då gått från storlek 44 till 34.
Denise Rudberg har tidigare berättat för Expressen att hon motionerar regelbundet och äter bättre kost.

DÅ. Torsten Jansson, finansman.<br>I slutet av 2011 vägde entreprenören över 150 kilo.

DÅ. Torsten Jansson, finansman.
I slutet av 2011 vägde entreprenören över 150 kilo.

Foto: Sven-Erik Johansson

NU. Genom att ta bort socker, vitt bröd och vetemjöl gick han ned 60 kilo på ett år.<br>- Allting blev jobbigare och jobbigare. Brickan på flyget fastnade på magen, bältet gick knappt runt mig. Jag förträngde hur stor jag var och skyllde på representation och resande, har Torsten sagt till Expressen.

NU. Genom att ta bort socker, vitt bröd och vetemjöl gick han ned 60 kilo på ett år.
- Allting blev jobbigare och jobbigare. Brickan på flyget fastnade på magen, bältet gick knappt runt mig. Jag förträngde hur stor jag var och skyllde på representation och resande, har Torsten sagt till Expressen.

Foto: Christian Örnberg

Sarah Dawn Finer, artist:<br>Har tidigare provat den så kallade svarta lådan, en låda som levereras med mat till dörren, för att tappa kilon.<br>- Jag har minskat midjemåttet lite och gått ner lite, det känner jag på scenkläderna men i och med att jag aldrig väger mig så är jag ju en tråkig utmanare ur den synvinkeln, har hon sagt till bloggen Svarta Lådan.

Sarah Dawn Finer, artist:
Har tidigare provat den så kallade svarta lådan, en låda som levereras med mat till dörren, för att tappa kilon.
- Jag har minskat midjemåttet lite och gått ner lite, det känner jag på scenkläderna men i och med att jag aldrig väger mig så är jag ju en tråkig utmanare ur den synvinkeln, har hon sagt till bloggen Svarta Lådan.

Foto: Christian Örnberg

Anders Bagge, musikproducent:<br>Precis som statsministern har Anders Bagge provat svarta lådan och tappade ett par kilo. När han var med i Let´s Dance fick han ner i vikt igen.<br>När Expressen ringer upp honom igen påminns han om svarta lådan och säger:<br>- Jag ska börja gå ned i vikt i år igen, jag har för mycket julmat i mig.

Anders Bagge, musikproducent:
Precis som statsministern har Anders Bagge provat svarta lådan och tappade ett par kilo. När han var med i Let´s Dance fick han ner i vikt igen.
När Expressen ringer upp honom igen påminns han om svarta lådan och säger:
- Jag ska börja gå ned i vikt i år igen, jag har för mycket julmat i mig.

Foto: Stefan Forsell

Katrin Zytomierska, bloggare:<br>Zytomierska är ett ansikte utåt för LCHF och har varit med i flera debatter om den omtalade dieten. Har gått ned 35 kilo med metoden.<br>- Min syster gick ner 10 kilo på tre månader och blev så jäkla snygg. Då bestämde jag att efter förlossningen skulle jag börja med LCHF, har hon sagt till Expressen Allt om LCHF.

Katrin Zytomierska, bloggare:
Zytomierska är ett ansikte utåt för LCHF och har varit med i flera debatter om den omtalade dieten. Har gått ned 35 kilo med metoden.
- Min syster gick ner 10 kilo på tre månader och blev så jäkla snygg. Då bestämde jag att efter förlossningen skulle jag börja med LCHF, har hon sagt till Expressen Allt om LCHF.

Foto: Anna-Lena Mattsson

Visa i helskärm
1/1

Här är kändisarnas smalhemligheter

Shirley Clamp är inte ensam. Kändisarna som rasat i vikt är många.

- Det gäller att vara konsekvent och ta små steg i taget, säger Magdalena Graaf som tappat 20 kilo det senaste året.

För ett halvår sedan fick Shirley Clamp ett samtal från Viktväktarna som förändrade hennes liv.

Numera syns hon i tv-reklamen med sin vältränade kropp. Och viktnedgången har påverkat både humöret, fysiken och livsglädjen.

Nu har hon bland annat lättare att ta emot komplimanger från sambon Daniel.

- Daniel har inte haft lätt med mig. Gick han förbi mig och tog mig kärleksfullt på magen blev jag irriterad på honom för att han tog på mig just där. Det är nog först nu jag förstår hur jobbigt det måste ha varit för honom, säger Shirley Clamp till tidningen S.

LÄS OCKSÅ: Smal utan att banta – 12 smarta genvägar

Fler har tappat

Även om Shirley Clamp kanske har varit mest öppen om sin viktnedgång, är hon långt ifrån den enda kändisen som tagit krafttag med sin hälsa.

Finansmannen Torsten Jansson har gjort det. Liksom sångerskorna Anna Book och Kikki Danielsson har gjort det.

Programledaren och sångerskan Magdalena Graaf - som har bytt livsstil och tappat 20 kilo det senaste året - berättar:

- Jag har använt mig av löpning och LCHF, jag började för ett år sedan efter att jag hade fått en bebis. Det känns bra.

- Det gäller att vara konsekvent och ta små steg i taget, jag kommer att fortsätta med det här, säger Magdalena Graaf.

LÄS OCKSÅ: Bränn fett! Forskarnas 9 sätt som fungerar

"Äter du bra blir du stark och mår bra"

Fetma och övervikt är ett allt vanligare problem. Samtidigt dyker det ständigt upp nya dieter.
- Det finns en större medvetenhet i dag, säger Katarina Woxnerud, träningsexpert och författare.
I dag är 1,4 miljarder människor i världen överviktiga, enligt Världshälsoorganisationen, WHO. Och ökningen går i rask takt.
Samtidigt som övervikt blir ett folkhälsoproblem kan vi se kändisar rasa i vikt och tappa kilona. Olika dieter och träning är receptet för de flesta.

"Glömmer bort motionen"

Tore Persson, överläkare och forskare, ser en risk med att allt fler lever ohälsosamt. Han menat att det är viktigt att leva hälsosamt för att må bra.
- Det första viktiga är att röra på sig, det andra är att äta riktig mat, säger han.
Katarina Woxnerud är inne på samma spår.
- Det finns en större medvetenhet i dag, men sen är det inte så att alla hinner leva som de vill. Jag upplever att många tänker mycket på maten, men att de glömmer bort motionen, den är minst lika viktig, säger hon.

Varnar för sötsaker

Tore Persson menar att läsk och andra sötsaker är boven till övervikt för många.
- Äter du bra så blir du stark och mår bra. En varierad och nyttig kost med inte för mycket socker är viktigt, säger han.