EXPRESSEN.SE
<span>&quot;Vad kan vi göra för att min tjej ska slippa utslag i munnen efter oralsex?&quot;</span>

"Vad kan vi göra för att min tjej ska slippa utslag i munnen efter oralsex?"

Foto: Colourbox

<span>Suzanne Lindström, 55, är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi. Hon har stor erfarenhet av att hjälpa människor med sexproblem. Här svarar Suzanne på alla slags frågor om sex och samliv. Mejla sex@expressen.se</span>

Suzanne Lindström, 55, är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi. Hon har stor erfarenhet av att hjälpa människor med sexproblem. Här svarar Suzanne på alla slags frågor om sex och samliv. Mejla sex@expressen.se

Foto: Stefan Lindblom / Helsingborgs-Bild

Visa i helskärm
1/1

"Får utslag av oralsex – är det normalt?"

Hej, när jag och min tjej har oralsex, så får hon utslag i ansiket så som på kinden, tungan och/eller tandköttet.

Jag har kontrollerat mig och enligt läkaren det finns ingen sjukdom eller problem med min hälsa. Vi båda duschar varje dag och tvättar oss ordentligt innan samlag.

Vad kan problemet bero på och vad kan vi/jag göra för att hon ska slippa få utslaget varje gång vi har oralsex.

Utslaget försvinner efter 2-3 dagar och allt är normalt i hennes mun igen.

Mvh/ Kalle

Sexolog Suzanne Lindström svarar:

Det första jag tänker på är afte, som är en autoimmun reaktion, och herpes som är ett virus. Afte ger små blåsor inne i munnen som kan komma då man är trött eller om immunförsvaret är nedsatt, till exempel vid förkylning eller infektion. De kan också uppstå om slemhinnan i munnen är torr och är man extra känslig. Möjligen kan oralsex trigga i gång blåsorna.

Samma sak gäller herpes. Det är ett virus som ger munsår och börjar som blåsor. De som fått viruset en gång har det i kroppen och det kan komma då man är mycket i solen till exempel. Herpes kan även få utbrott inne i munnen.

LÄS OCKSÅ: Herpes – allt du måste veta

 

Men jag tänker också på ytterligare en sak som du kan fundera på: Hon kanske inte uppskattar oralsex? Många tycker om att ge och få oralsex, men inte alla. Det kan ibland vara svårt att uttrycka. Man kanske känner en outtalad press som är svår att bryta.

Oavsett vad orsaken är till hennes utslag så tycker jag att ni ska lägga ner oralsex några veckor. Det är viktigt! För om man gör sexuella saker som blir förenade med obehag så får det oftast konsekvensen att lusten försvinner helt.

Fokusera på att ha en bra kommunikation. Gör härliga saker tillsammans som inte bara har med sex att göra. Tala om för henne hur mycket du uppskattar henne på alla sätt. Då ni har sex så fokusera på andra saker än oralsex; smek, samtal, beröring och njutning.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

 

Sedan kan första steget vara att du ger henne oralsex, se hur det fungerar. Så småningom, om ni båda känner er redo, kan ni börja prata om hur, och om, det blir aktuellt med oralsex då hon har din penis i sin mun. När ni är redo för det rekommenderar jag att ni börjar med att du har en kondom som sitter på hela tiden.