EXPRESSEN.SE
En känslosam stund. I augusti vägde Fredrik Myrén in sig för sista gången i TV3-programmet "Aldrig mera fet". Här väger han nästan hälften så mycket som vid starten. Foto: TV3

En känslosam stund. I augusti vägde Fredrik Myrén in sig för sista gången i TV3-programmet "Aldrig mera fet". Här väger han nästan hälften så mycket som vid starten. Foto: TV3

Visa i helskärm
1/1

Fredrik, 34, gick ned 104 kilo på ett år

ARVIKA. Musikläraren Fredrik Myrén, 34, Arvika, gjorde det omöjliga möjligt.

Han gick ned 104 kilo under mindre än ett år.

I kväll ser vi hans kamp i TV3-dokumentären "Aldrig mera fet".

Fredrik Myrén började runda på sig redan som tonåring. Inte blev det bättre av att han började syssla med musik och ofta levde på snabbmat, chips och Coca-Cola under sena kvällar.

Helt plötsligt vägde han över två hundra kilo.

Efter flera bantningsförsök och en magsäcksoperation fanns problemet ändå kvar.

- Problemet försvann ju inte för att man skar i mig.

Så när en kompis till honom såg uppmaningen på TV3:s hemsida om att de sökte överviktiga personer tipsade han Fredrik, som då nappade.

Fick hjälp av coach

Till sin hjälp fick han coachen och programledaren Erika Rosenbaum, som själv varit överviktig. Han hade även hjälp av en lokal coach och deltog i gruppträningar och mental träning på hemmaplan.

Vi får följa Fredriks veder­mödor från oktober förra året fram till augusti i år.

Under de sju första månaderna levde han på Extravaganzas soppdiet med tillskott av vitaminer och oljor. Plus kaffe och vatten.

- Det var fruktansvärt i början men sen vande jag mig, säger han. Men det svåra var att jag inte fick tugga på något.

Tränar varje dag

Först gick Fredrik ned 30 kilo på 90 dagar, sen fick han moroten att om han gick ned ytter­ligare 24 kilo hägrade en flygresa till New Orleans tillsammans med en kompis, en dröm han haft sedan länge.

- Jag hade inte flugit sen jag var 17 år då jag var så tjock att jag stod nästan hela flygresan eftersom underkroppen domnade av, minns han. Känslan när jag satte mig i flygplansstolen igen och fick plats var enorm!

Från att ha vägt 212 kilo vägde Fredrik 107,8 kilo till sina 184 centimeter lagom till finalen i programmet. Förutom att äta mindre och kolhydratfattigare mat tränar han någonting varje dag. I dag har han byggt på mer muskler sedan i augusti men håller sin målvikt, mellan 112-117 kilo.

- Till denna julen ska jag äta julmat igen, men inte som förr utan bara lite av varje!