Carina, 41: Promenader A och O för min viktnedgång | Hälsoliv | Expressen
FÖRE: Överviktig och trött. Carina Strand satt mest i tvsoffan på kvällarna. EFTER Piggare och i form. Med dagliga promenader har Carina Strand, 41, gått ned sju kilo. Foto: PRIVAT & Leif JacobssonFÖRE: Överviktig och trött. Carina Strand satt mest i tvsoffan på kvällarna. EFTER Piggare och i form. Med dagliga promenader har Carina Strand, 41, gått ned sju kilo. Foto: PRIVAT & Leif Jacobsson
ANNONS:

Carina, 41: Promenader A och O för min viktnedgång

  • Dela
  • Facebook
    XXXX
  • Twitter
  • Mejla
10 000 steg om dagen - och sju kilo lättare.
Stegräknaren blev 41-åriga Carina Strands smala lycka.
- Promenaderna har varit A och O för min viktnedgång. Dessutom är jag mycket piggare, säger hon.
ANNONS:
FAKTA

Carinas bästa gå-tips

Det är värt att köpa ett par nya gå-skor. Det är en enorm skillnad, jämfört med de gamla utslitna skorna som stått i garderoben så länge. Benen går liksom av sig själva!
Unna dig vuxentid! I stället för att stå och titta på barnens träning så ta vara på den tiden och gå själv. Det är viktigt för barnen att se att vi vuxna rör oss också. Barnen mår mycket bättre av pigga föräldrar än trötta och utslitna!

Läs mer
Kontoristen Carina Strand i Hjuvik brukade rasa ihop i tevesoffan eller i sängen efter att ha kommit hem från jobbet. Och hon smaskade gärna på ostbågar, saltlakrits eller sura grodor samtidigt. Till sist hade hon gått upp sju kilo.


"Jag var så trött"

- Jag var trött, trött, trött när jag kom hem. Det var verkligen dags att göra något, säger Carina Strand.
Carina blev medlem i viktminskningskedjan Itrim - och började promenera varje dag. Ibland gick hon bara tjugo minuter men ofta upp till en timme.

Gick ner sju kilo

- I början fick jag tvinga mig ut. Men jag hade gett mig sjutton på att klara av det.
Soffpotatisen Carina, som gick 3 000 steg om dagen, blev vardagsmotionären Carina som går 10 000 steg varje dag. Och kilona bara rasade av.
Efter tio veckors promenerande hade hon gått ned sju kilo.
- Det är jätteenkelt och skönt att gå. Nu kan jag inte vara utan det och går i ur och skur. Stegmätaren har jag alltid på mig.


"Behöver lite egen tid"

Carina tycker inte att det är särskilt svårt att hinna med sina promenader, trots att hon har jobb och familj.
- Man behöver lite egen tid. Och man kan göra annat medan man går. Jag brukar ringa och prata med mina vänner, och har faktiskt blivit mycket mer social sen jag började gå, säger Carina Strand.
Du kanske ocksÅ gillarRelaterade artiklar
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
SENASTE NYTT HÄLSOLIV
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Visa fler
ANNONS:
ANNONS:

Har du problem med ballongmage?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
STÄNG

Har du problem med ballongmage?

ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: