Skönhetstips och prylar

Allt om inre och yttre hälsa.

Sajten för alla vinnare

Här delas det ut superbonusar.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Storlek på text:
Skriv ut text
LIVSFARLIGT. Paracetamol är mycket farligt om man tar lite för mycket under längre tid. Foto: Thinkstock LIVSFARLIGT. Paracetamol är mycket farligt om man tar lite för mycket under längre tid. Foto: Thinkstock

Larm: Lätt att överdosera paracetamol

Annons:
En lite för hög dos paracetamol dag efter dag kan vara dödligt, varnar forskare - farligare än en stor överdos vid ett tillfälle, rapporterar BBC.
Att överdosera enstaka tabletter paracetamol kan vara mycket farligt - om det sker dagligen under längre tid. Till och med farligare än att ta en mycket stor överdos vid ett enda tillfälle, varnar brittiska forskare.
Forskarna har tittat närmare på 663 fall av leverskadade patienter där paracetamol är orsaken. Resultatet: De som överdoserat lite, men under lång tid, löpte högre risk för att utveckla problem med levern och få hjärnskador. Patienterna var också i större behov av dialys och andningshjälp. Risken att dö av skadorna var också högre i den här gruppen.

Byta läkemedel

- Om man lider av smärta, och paracetamol inte hjälper, bör man fråga sin läkare efter alternativ i stället för att öka dosen, varnar professor Roger Knaggs vid Kungliga Läkemedelssällskapet i Storbritannien.
Annons:
MEST LÄSTA HÄLSOARTIKLARNA
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
MEST LÄST I DAG
MANSPANELEN
KOST & Hälsa - Andreas Eenfeldt
Annons:
Senaste artiklar
Annons:
HÄLSA
HÄLSA

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader