ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Wolfpackmedlem dömd för utpressning

ANNONS:
En 28-årig medlem av Brödraskapet Wolfpack dömdes på torsdagen av Uddevalla tingsrätt för bland annat rån och utpressning till fängelse i två år och fyra månader.
En 39-årig man dömdes i samma mål för rån och utpressningsförsök till ett och ett halvt års fängelse.
28-åringen fälls för att han pressade en företagare på 60 000 kronor. Företagaren har berättat att han blev uppringd av 28-åringen. Det handlade om en skuld som 28-åringen påstod att företagaren hade till en tredje person. Företagaren ansåg att han redan hade betalat skulden men kände sig så hotad att han betalade. Kuvert med kontanter Utanför en restaurang i Uddevalla lämnade han över pengarna. Från sin bil stack han ut ett kuvert med kontanter genom en springa i fönstret.

Vände sig till polisen

Men 28-åringen var inte nöjd. Han kontaktade företagaren och ville driva in en annan påstådd skuld på 50 000 kronor. Männen kom överens om att träffas igen. Företagaren hade nu vänt sig till polisen. De beslutade att sätta en mikrofon på kroppen på företagaren när han gick till det nya mötet. Man ville få fram bevis. Vid det nya sammanträffandet hade företagaren inga pengar med sig. Han blev uppmanad av 28-åringen att ta av sig sitt guldarmband. Mannen blev hotad och kände sig tvungen att överlämna smycket.

Nekar till brott

De båda dömda männen har nekat till brotten. De hade inget uppsåt att ta armbandet. Det var polisen som otillåtet provocerade fram deras handlande, hävdar de. Uddevalla tingsrätt tar i domen upp frågan om vad polisen får göra när det gäller så kallade okonventionella spaningsmetoder. Det är inte tillåtet att väcka en persons vilja att begått brott. Uddevalla tingsrätt anser dock inte att polisens åtgärder haft något bestämmande inflytande på männens indrivningsförsök. De har inte provocerats till att begå något brott som de annars inte skulle ha begått.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: