Linnéa Oscarsson med återfunna Walter.
Linnéa Oscarsson med återfunna Walter.

Walter-dramat slutade lyckligt: "Underbart"

Publicerad

Walter-dramat är över. Och det fick ett lyckligt slut. Den treårige lagotton, som försvann i går, är återfunnen.

– Jag kan inte beskriva lättnaden. Han är en familjemedlem, säger matte Linnéa Oscarsson, 20.

20-åriga Linnéa Oscarsson var ute och promenerade med hunden Walter, 3, på lördagen. Men plötsligt sprang Walter in i skogen och försvann, vilket GT rapporterade om i går. Linnéa var ute och letade i runt tio timmar på lördagen men hittade inte den försvunna vovven.

Hon polisanmälde försvinnandet och kontaktade Facebook-sidan Missing Dog. Posten där har delats runt 1 500 gånger.

Färska spår i snön...

Men det var inte efterlysningarna som löste hunddramat.

När Linnéa åkte tillbaka till försvinnandeplatsen på söndagen såg hon:

– Färska hundspår i snön – precis där vi tappade bort honom...

Och, bara en stund senare, kom en glad men trött lagotto springande ut från skogen.

– Helt underbart, säger Linnéa Oscarsson.

– Han har nog haft ett roligt äventyr. Ena tassen är lite blodig men det verkar bara vara en rispa.

"Lång men rolig natt"

Hon har svårt att sätta ord på känslan att ha hittat sin vän.

– Jag var övertygad att han var försvunnen. Nu ligger han nerbäddad och sover. Han har nog haft en lång men rolig natt.

Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida