ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Det var härifrån flickan gick när hon träffade på mannen.
Det var härifrån flickan gick när hon träffade på mannen.

Våldtäktsförsök mot 10-årig flicka i Floda

ANNONS:

En 10-årig flicka har utsatts för ett våldtäktsförsök på väg hem från skolan i Floda.

Polisen eftersöker nu tips gällande en skåpbil och en ung man.

– Han har ropat på henne från bilen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Händelsen inträffade vid 14-tiden på måndagen, när en 10-årig flicka var på väg hem från skolan. Hon gick på Enbärsvägen när en man i en skåpbil ropade efter henne.

– Flickan kom fram till mannen. Han höll då fast henne och krävde att hon skulle göra vissa sakar med honom, mot hennes vilja. Exakt vad han sagt vill jag inte säga, men det har sexuella inslag, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Känner inte mannen sedan tidigare

Flickan och mannen är, enligt polisens uppgifter, inte bekanta med varandra. Flickan har inte ådragit sig några fysiska skador.

– Som tur är lyckades hon komma loss och springa därifrån, säger Peter Adlersson.

Polisen söker nu efter mannen, som enligt flickans signalement är 20-25 år gammal och är klädd i en grå tröja med ett speciellt zickzack-mönster. Bilen han färdades i var en vit skåpbil med en cirka tio centimeter bred silverrand längst ner.

Polisen vill ha tips

– Om det är någon som har sett någonting antingen i samband med det här eller tidigare. Om det är någon som har rört sig i närheten. Vi är tacksamma för alla tips. Vi kan avgöra vad som är viktigt och inte, så det är bara att höra av sig, säger Peter Adlersson.

Har det här någon koppling till tidigare, liknande händelser i länet?

– Jag har pratat med utredaren och de har tittat på anmälningar av den här typen och vad vi vet har vi inga fler anmälningar som kan stämma med det här, säger Peter Adlersson.

Hur vanligt är det med den här typen av våldtäktsförsök?

– Det är väl ändå ganska så sällsynt. Det händer ju lite varstans men jag tycker att det är ganska längesen vi hade något sånt här nu. Vi får hoppas att det här var en engångsföreteelse, säger Peter Adlersson.

En förundersökning om försök till våldtäkt mot barn är inledd.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: