ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Nicklas Hocker var framför allt flickornas favorit under "Idol" 2009. Nu är Nicklas försvunnen från sitt hem sedan i tisdags.. Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Nicklas Hocker var framför allt flickornas favorit under "Idol" 2009. Nu är Nicklas försvunnen från sitt hem sedan i tisdags.. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Vägrar ge upp hoppet om försvunne Nicklas

ANNONS:
Signalementen

Nicklas Hocker, 20, försvann från sitt hem i Onsala natten mellan måndag och tisdag.
Signalement: Nicklas är 185 cm lång har kort mörkblont hår, blå ögon, normal kroppsbyggnad. Han var iförd svarta jeans och ett nitbälte.
Sökandet efter 20-åriga Nicklas Hocker har pågått sedan i tisdags. På en pir nära bostaden i Onsala hittades hans mobil­telefon och tröja och sökandet har därför koncen­trerats till det området.
Trots att polisen har sökt med både hundar, från luften och i vattnet har man ännu inte funnit några nya spår. Sökandet tros återupptas under dagen.
Frivilligorganisationen Missing People har arrangerat flera sökningar. Under torsdagen deltog 140 frivilliga i skallgångskedjan.
- Vi har inte gjort några nya fynd, tyvärr. Men vi kommer att fortsätta söka tills vi finner honom, säger Jessicka Kangasniemi, ordförande för organisationen.

Tipsa Polisen

Har du några upplysningar - ring:
114 14

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar

ONSALA. 20-årige Nicklas Hocker har varit försvunnen sedan i tisdags natt.

- Oavsett vad polisen har för teorier så har vi inte gett upp hoppet. Det vägrar vi att göra så länge Nicklas inte är funnen, säger hans moster Marie Hayling.

Nu berättar vännerna och familjen om vem Nicklas Hocker är bortom "Idol"-stämpeln.

- Han är en guldgosse. Skrattar jämt, han vill alla väl. Jag har alltid vetat att oavsett vad, är han där, säger bästa vännen Victor Carlsson.

Det har gått tre år sedan Nicklas Hocker satte idel tonårshjärtan i brand efter sin medverkan i idol. Tre år som han har fyllt med musik och med att resa. Efter att i höstas spenderat tre månader i Australien är han nu tillbaka i sitt Onsala.

- Musiken har alltid varit hans dröm. Han vill plugga musik i USA, ta en bachelor i det och sedan satsa på det. Jag vet att det är något han verkligen vill uppfylla, säger Victor Carlsson.

De har känt varandra sedan barnsben. I vått och torrt har de alltid varit där för varandra och Victor Carlsson har alltid varit Nicklas Hockers största fan.

"Han ringer mig alltid"

- Han ringer alltid mig så fort han har gjort en ny låt. Så kommer jag över och lyssnar på den medan vi dricker öl. Jag har älskat alla hittills, men den sista han spelade för mig var så jävla klockren. En riktigt svängig rocklåt.

Nicklas Hocker har haft gott om spelningar och länge haft uppskattade gig som trubadur på Hamnkrogen. Den senaste tiden har spelningarna dock uteblivit till förmån för textskrivande och jobb på servicestället Vallda Trekant där han gjort alltifrån att stå i kiosken till att hyra ut släp, alltid med ett leende på läpparna. Varje ledig stund har han spelat på sin gitarr.

- Under senaste tiden har han suttit och knåpat med nya låtar, enligt hans mamma. Texterna handlar mycket om känslor och framtidstro, berättar mostern Marie Hayling.

Marie Hayling berättar om den karismatiska och älskvärda person som Nicklas alltid har varit.

"Älskad av alla"

- Han är utåtriktad och charmig - en kille som älskar att ge. Han blir älskad av alla som träffar honom.

En uppfattning som delas av Anders Bagge som satt i Idoljuryn 2009 då Nicklas Hocker var med.

- Han är en riktig glädjespridare, en sådan oerhört go kille och med världens talang. Jag hoppas verkligen att de hittar honom, säger han.

Polisen och organisationen Missing people har arrangerat flera sökningar sedan försvinnandet. Under dagen väntas sökandet att återupptas.

- Vi har sökt med båtar i Kungsbacksfjorden, från luften och haft markpersonal som sökt av strandlinjen och längre inåt land. Men hittills har vi inte funnit några nya spår efter honom, säger Dan Lewstam, vakthavande befäl.

Familjen deltar i sökandet

Familj och vänner har också deltagit i sökandet.

- Jag har varit med och letat i två dygn nu och letat själv under de andra stunderna. Jag försöker tänka på ställen vi har varit på tillsammans, om han kanske kan vara där. Jag kommer aldrig sluta. Inte förrän vi hittar honom, säger Victor Carlsson.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: