Ung man anmäld för en rad sexofredanden

Publicerad

Misstankarna mot den unge man som greps i Borås i går växer.

Han misstänks ha ofredad en rad kvinnor.

Nu skriver Borås tidning att det finns totalt sju anmälningar som kan knytas till mannen.

Under lördagen fick polisen in en rad tips om en ung man som gick omkring och ofredade kvinnor. Först handlade det om anonyma tips. Sedan kom också en regelrätt polisanmälan in.

I den anmälan står att mannen ska ha tagit vad polisen kallar för ett "skamgrepp" på kvinnan, för att sedan försöka stjäla hennes handväska.

Hölls fast och greps

Nu växer härvan mot den unge mannen, skriver Borås tidning på nätet. Enligt sajten kunde mannen i går gripas efter att han, under en av sina ofredandemanövrar, hölls fast av en grupp kvinnor. Kvinnorna larmade polis.

– Vi kom då och tog med oss personen, säger Thomas Andersson vid Boråspolisen till BT.

På söndagen har totalt sju kvinnor polisanmält den unge mannen.

– Åldern på offren är spridd, upp till 40 års ålder, säger Mattias Svensson, utredningsbefäl, till BT.

Enligt Boråspolisen misstänks den unge mannen ha varit ute och ofredat kvinnor på ett liknande sätt för bara några veckor sedan.

Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida