Martin Saliba jagas av Interpol. Foto: Polisen

Martin Saliba jagas av Interpol.

 Foto: Polisen
Tre unga människor mördades i Uddevalla i mars 2015. Foto: Robin Aron
Tre unga människor mördades i Uddevalla i mars 2015. Foto: Robin Aron
Mark och Martin Saliba dömdes till livstids fängelse i hovrätten. Foto: Privat

Mark och Martin Saliba dömdes till livstids fängelse i hovrätten.

 Foto: Privat

Trippelmördaren jagas av Interpol

Publicerad

Livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba, 22, är fortfarande på fri fot.

Men han jagas för fullt – nu med hjälp av Interpol.

– Vår utredningsgrupp har inga kontakter med utländska myndigheter. De sköter det, säger kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö.

Martin Salibas bror Mark Saliba, 23, dömdes till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla, där Rawand Aziz, 22, Alaa Farraj, 21, och en 18-årig kvinna sköts till döds på Bävedalsvägen i mars i fjol.

Själv friades han, men hovrätten fann honom senare skyldig. När livstidsdomen föll var Martin Saliba däremot försvunnen. Och det är han fortfarande.

– Jag har inte fått något besked att det skulle ha hänt något den här veckan. Han är inte infångad med andra ord, säger kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö.

Om den dömde trippelmördaren befinner sig i Sverige eller utomlands vill polisen inte gå in på. Polisens FAST-grupp är inkopplad i jakten. Det är en speciell grupp som är specialiserad på att spåra internationellt efterlysta personer.

"Ligger på FAST-gruppen"

– Vi har en aning om var han befinner sig men vi säger inte var. Det gäller fortfarande, säger Sten-Rune Timmersjö.

Vad är det som gör att ni tror er veta var han är?

– Jag kan inte kommentera det.

Varför har ni inte kunnat få tag i honom?

– Jag vill inte gå in på det. Det ligger på FAST-gruppen och vi säger inget mer. Vi går inte in på några djupare diskussioner.

Sten-Rune Timmersjö vill heller inte berätta vilka eventuella kontakter som tagits med utländska myndigheter.

– Vi tar själva inte kontakt med några myndigheter. Utan det sköter Interpol. Vi på vår utredningsgrupp har inga kontakter med utländska myndigheter gällande Martin Saliba, säger han.

Har ni hopp om att få tag i honom?

– Absolut, det har vi, säger Sten-Rune Timmersjö.

Martin Saliba gav nyligen sin advokat Claes Östlund i uppdrag att överklaga domen till Högsta domstolen.

GT har sökt advokaten för en kommentar.

Tips till FAST-gruppen lämnas på FAST@polisen.se eller till telefonnummer 010 – 563 55 40.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida