Tre olyckor på några minuter i svår halka

Publicerad

Tre trafikolyckor har inträffat i Sjuhärad – inom loppet av minuter.

Snömodd som har frusit på gör vägarna hala.

– Man bör ta det försiktigt om man är ute och kör, speciellt i svackor på vägen eller vid broar, säger Fredrik Ivansson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till BT.

Strax före klockan 17 på söndagseftermiddagen förlorade en förare kontrollen över sin bil och körde ned i diket längs väg 1613 mellan Sätila och Fotskäl. Sex personer befann sig i fordonet, men ingen skadades allvarligt vid avåkningen.

Bara ett par minuter senare kolliderade en bil med vägräcket längs riksväg 41 i höjd med Fritsla. Orsaken till båda olyckorna är det hala väglaget.

Älgolycka

– Snön har smält i plusgraderna under dagen för att sedan frysa till is på vissa sträckor nu när det blivit lite kallare igen, sade Fredrik Ivansson vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till BT.

Ytterligare efter olyckan på riksväg 41 så inträffade en älgolycka på väg 180. Föraren klarade sig undan med skärskador medan älgen avled.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida