HAR TAGIT DIT DET SOM FATTAS. Vd:n Tobias Hamberg berättar att Avenyfamiljen har valt ut de kök som de tycker fattas i Göteborg i arbetet med Auktionsverket Restauranger. Foto: Robin AronHAR TAGIT DIT DET SOM FATTAS. Vd:n Tobias Hamberg berättar att Avenyfamiljen har valt ut de kök som de tycker fattas i Göteborg i arbetet med Auktionsverket Restauranger. Foto: Robin Aron
HAR TAGIT DIT DET SOM FATTAS. Vd:n Tobias Hamberg berättar att Avenyfamiljen har valt ut de kök som de tycker fattas i Göteborg i arbetet med Auktionsverket Restauranger. Foto: Robin Aron
SERVERAR CEVICHE. Köksmästare Sebastian Weil lägger upp fiskrätten ceviche i luckan på Tacos & Tequila. Foto: Robin AronSERVERAR CEVICHE. Köksmästare Sebastian Weil lägger upp fiskrätten ceviche i luckan på Tacos & Tequila. Foto: Robin Aron
SERVERAR CEVICHE. Köksmästare Sebastian Weil lägger upp fiskrätten ceviche i luckan på Tacos & Tequila. Foto: Robin Aron
ÖLDRINKAR. Barchefen David Amundson blandar öldrinken Michelada. Foto: Robin AronÖLDRINKAR. Barchefen David Amundson blandar öldrinken Michelada. Foto: Robin Aron
ÖLDRINKAR. Barchefen David Amundson blandar öldrinken Michelada. Foto: Robin Aron
BAGUETTER PÅ HJUL. Bành Mí truck säljer fyllda vietnamesiska baguetter. Foto: Robin AronBAGUETTER PÅ HJUL. Bành Mí truck säljer fyllda vietnamesiska baguetter. Foto: Robin Aron
BAGUETTER PÅ HJUL. Bành Mí truck säljer fyllda vietnamesiska baguetter. Foto: Robin Aron
LITET KÖK PÅ GÅRDEN. Sebastian Weil, Erik Lundin och Babalon Szenaszki lagar Bành mí i food trucken på gården. Foto: Robin AronLITET KÖK PÅ GÅRDEN. Sebastian Weil, Erik Lundin och Babalon Szenaszki lagar Bành mí i food trucken på gården. Foto: Robin Aron
LITET KÖK PÅ GÅRDEN. Sebastian Weil, Erik Lundin och Babalon Szenaszki lagar Bành mí i food trucken på gården. Foto: Robin Aron
SURDEGSTRENDEN HÅLLER I SIG. Åsa Svensson , Anton Emanuelsson och Joans Rieback bakar surdegsbröd till brödbutiken och restaurangerna. de tror att surdegstrenden är här för att stanna. Foto: Robin AronSURDEGSTRENDEN HÅLLER I SIG. Åsa Svensson , Anton Emanuelsson och Joans Rieback bakar surdegsbröd till brödbutiken och restaurangerna. de tror att surdegstrenden är här för att stanna. Foto: Robin Aron
SURDEGSTRENDEN HÅLLER I SIG. Åsa Svensson , Anton Emanuelsson och Joans Rieback bakar surdegsbröd till brödbutiken och restaurangerna. de tror att surdegstrenden är här för att stanna. Foto: Robin Aron

Tre nya krogar öppnar på Tredje Långgatan

Publicerad

LINNÉSTAN. Vietnamesiska baguetter och drinkar med öl i.

Det är vad som väntar när Avenyfamiljen öppnar fler krogar på Tredje Långgatan.

På tisdagen fortsätter den stora restaurangsatsningen när tre krogar och en brödbutik öppnar i området.

– Vi har tagit de köken vi tycker fattas i Göteborg, säger vd:n Tobias Hamberg.

Avenyfamiljen slår på stort och fortsätter att öppna restauranger på Tredje Långgatan. Senast var det italienskt och kinesiskt och på tisdagskvällen är det dags för fler världsdelar att ta plats i kvarteret.

På Tacos & Tequila kan man plocka bland mexikanska och sydamerikanska delikatesser som tacos och fiskrätten ceviche. Maten kan man skölja ner med en kall margarita, eller varför inte en öldrink?

– Nu ska jag göra en Michelada som är en Mexikansk variant på en Bloody Mary. Det är tequila, tomatjuice och tabasco toppat med öl, säger barchefen David Amundson.

Vietnamesisk food truck och brödbutik

På gården utanför Tacos & Tequila står en liten vietnamesisk food truck, ett rullande kök där det serveras Bánh mì som är vietnamesiska baguetter med olika fyllningar.

– Vietnam är en gammal fransk koloni. Så de äter ju baguetter där och stoppar asiatiska grejer i, säger kökschefen Sebastian Weil.

Brödet på de olika restaurangerna bakas på plats. I kvarteret öppnar även ett surdegsbageri. Där bakas det både till en brödbutik och till restaurangerna.

Bagerichefen Åsa Svensson tror att surdegstrenden är här för att stanna.

– Jag ser det inte riktigt som en trend. De jag har pratat med säger att de inte kan tänka sig att gå tillbaka till vanligt bröd efter att ha provat surdeg, säger hon.

Bakningen är i full gång på bageriet och på tisdagskvällen öppnar brödbutiken, Kafé Magsinet, Tacos & Tequila och Bành mí truck.

– Vi har tagit de köken vi tycker fattas i Göteborg, säger vd:n Tobias Hamberg.

Amanda Redin
Amanda Redin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER