Trapphus evakuerat efter kraftig brand

Publicerad

Räddningstjänsten i Karlstad har larmats till en lägenhetsbrand i stadsdelen Bellevue.

Boende i ett trapphus har evakuerats från sin hem.

– Det har brunnit ganska kraftigt, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten larmads om branden vid 18.50 på onsdagskvällen.

Lågorna slog då ut från en lägenhet i ett flerfamiljshus.

Personen som bodde i lägenheten hade själv tagit sig ut från lågorna när räddningstjänsten kom till platsen.

Branden ska nu vara släkt, men räddningstjänsten finns kvar för att ventilera ut röken som spridit sig till ett trapphus.

Oklar brandorsak

Även i intilliggande lägenheter ska det kännas röklukt.

– Vi lyckades begränsa branden så att den inte spred sig från lägenheten där den startade. Vi håller just nu på att titta igenom de andra lägenheterna för att se om folk som lever där kan bo kvar, säger Magnus Lundqvist.

Ingen person ska ha kommit till allvarlig skada.

Vad som startade branden är ännu oklart.

– Det blir nog en fråga för polisen att reda ut i morgon via en teknisk undersökning, säger räddningschefen Lundqvist.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida