Svårjobbad brand i källare

Publicerad

Räddningstjänsten kämpade med en källarbrand i Borås på onsdagskvällen.

Trapphuset fylldes av bolmande rök.

– En kvinna med astma fick problem, säger Björn Christoffersson, stabschef på räddningstjänsten.

Larmet om branden kom vid 19.30-tiden. Något hade då fattat eld i källaren i ett bostadshus på Övre Kvarngatan.

– Det var rökfyllt i trapphuset och det luktade även inne i lägenheter. Vi gick in med rökdykare ganska omgående och kunde hitta och släcka branden, Björn Christoffersson, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten var fortfarande kvar på platsen vid 21-tiden. Brandmännen hade svårt att vädra ut röken eftersom källaren ligger under markplan utan fönster.

– Normalt sett försöker man vädra ut röken, men nu fick vi i stället suga ut den och det blir mer tidskrävande, säger Björn Christoffersson.

Ingen person skadades i branden.

– Men det var en kvinna, en astmatiker, som kände av röken och fick problem, säger Björn Christoffersson.

Joakim Magnå

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida